LG start productie buigbaar e-paper
Nieuws

LG start productie buigbaar e-paper

vrijdag 30 maart 2012 09:37

LG brengt komende maand de eerste e-readers met een nieuw flexibel e-paperscherm op de markt in Europa.

Het Koreaanse LG meldt te zijn gestart met de massaproductie van een nieuw soort plastic e-paperscherm van 6 inch. Door plastic en geen glas te gebruiken beschadigt het scherm minder snel. Het is zelfs te buigen tot een hoek van 40 graden.

LG wil volgende maand producten presenteren die deze nieuwe schermen gebruiken en die in Europa op de markt komen. Het nieuwe e-paperscherm is bedoeld voor ereaders, die daarmee minder gevoelig voor beschadiging zouden worden. Het display is ook dunner en lichter dan de huidige eInk-schermen in ereaders. De schermresolutie is 1024 bij 768 pixels. 

LG levert de schermen aan Chinese fabrikanten die hun nieuwe producten vanaf april in Europa willen introduceren. Of ook Amazon en Barnes & Noble interesse hebben om het nieuwe display te gebruiken in volgende generaties van hun Kindles en Nooks is niet bekend.

Vorig jaar maakte een Nederlander al een telefoon met een buigbaar e-paperscherm. Enkele jaren eerder werkte het Eindhovense Polymer Vision, een Philips-spinoff, al aan een smartphone met oprolbaar scherm. Het bedrijf wist de techniek toen niet op tijd commercieel tot een succes te maken en ging failliet. Polymer Vision ontwikkelt nu, na een doorstart als onderdeel van fabrikant Wistron, een 6 inch oprolbaar scherm, als alternatief voor het nieuwe LG-display. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief