LG's topmodel Optimus G verschijnt in oktober
Nieuws

LG's topmodel Optimus G verschijnt in oktober

dinsdag 18 september 2012 17:50

LG's topmodel Optimus G komt volgende maand naar Europa. Het touchscreen kan zich meten met dat van de iPhone 5.

LG's topmodel smartphone voor dit najaar is de Optimus G. Hij stond al bovenaan ons lijstje van nieuwe smartphones die begin deze maand op de IFA-beurs in Berlijn zijn aangekondigd. Maar toen was nog niet bekend wanneer hij zou verschijnen. Vandaag heeft de Koreaanse fabrikant gemeld dat het toestel in oktober in Europa te koop zal zijn. De prijs is nog altijd niet bekend.

Het 4,7 inch touchscreen van de Optimus G heeft geen laag meer tussen het schermglas en de aanraaksensoren, net als het scherm van de Apple iPhone 5. Voordelen zijn minder reflectie en betere kijkhoeken. Het scherm heeft een iets hogere resolutie dan de iPhone 5 (1280x768). LG is trouwens ook een van Apple's leveranciers. Met een gewicht van 145 gram is hij wel wat zwaarder dan de iPhone 5 (112 gram).

De Optimus G heeft een quad-core chip en een 13 megapixelcamera, waarmee met stemcommando's foto's zijn te maken. Het opslaggeheugen bedraagt 32 gb, maar is niet uit te breiden met geheugenkaartjes zoals bij veel andere Android-smartphones. Ook is de accu niet te vervangen. De Optimus G ondersteunt zowel 3G- als 4G-netwerken. 

Een van LG's toevoegingen aan Android is QSlide, dat het scherm in tweeën splitst zodat je twee dingen tegelijk kan doen. Je kan bijvoorbeeld een mailtje schrijven, terwijl je naar een filmpje kijkt. LG maakt het ook mogelijk om video's vanaf de telefoon naar een tv of monitor te streamen, terwijl je op het toestel iets anders doet. Klinkt ook wel handig.

Het design van het toestel doet met de vrij scherpe hoeken denken aan de LG Prada. De achterkant is gemaakt van glas en toont vanuit verschillende hoeken andere patroontjes. De Optimus G verschijnt in eerste instantie met Android 4.0 en nog niet met het nieuwe 4.1 Jelly Bean.  

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

richtprijs?

 

Laatst de optimus 4x in handen gehad. Echt een mooi ding. Prachtig scherm en werkte zeer vloeiend.
Deze G zal daar nog een schepje bovenop doen.

Apple is zelf niet in staat om dit soort schermen te produceren. Lijkt me logisch dat ze bij 1 van de grote fabrikanten (LG, Sharp, Samsung) aankloppen.
Net als bij de rest van alle onderdelen.

 

Misschien ligt het aan cyaonogenmod, maar heel af en toe is de enige manier om de telefoon weer bruikbaar te maken de accu even eruit te halen. Een telefoon met ingebouwde accu lijkt me daarom niks.

 

Nieuwsbrief