Live televisie via Time Warner iPad app
Nieuws

Live televisie via Time Warner iPad app

dinsdag 15 maart 2011 15:56

Time Warner kabelabonnees in de VS kunnen vanaf vandaag live tv op hun iPad kijken.

De toekomst van televisie is anyplace, anytime on any device. Die film die je in de huiskamer kijkt, wil je misschien ook in bed op je tablet verder kijken. En waarom niet in de trein of in een hotel aan de andere kant van de wereld? Je betaalt immers voor een televisie-abonnement en waarom zou je die alleen in de huiskamer mogen kijken? Met een Slingbox kan dat, maar dat is een tijdelijke, omslachtige oplossing totdat televisie-aanbieders de technologie onder meer via apps gaan aanbieden.

Time Warner kabelabonnees kunnen vanaf vandaag 32 kanalen in HD live op hun iPad bekijken. Time Warner Cable is daarmee de eerste in de VS die zo'n dienst aanbiedt. Amerikanen kunnen natuurlijk al televisieshows via apps van Netflix en Hulu op hun mobiele apparaten kijken, maar die zijn niet live. Overigens kunnen abonnees alleen thuis via hun wifi-netwerk die aangesloten is op de kabelmodem kijken. De technologie om het naar de buitenwereld te streamen is er wel, maar de rechthebbenden laten het nog niet toe.

De Time Warner Cable app werkt op dit moment niet als afstandbediening voor de tv. Bovendien kunnen opgenomen shows ook niet bekeken worden. Die functionaliteit wordt op een later tijdstip toegevoegd.

In Nederland zijn we nog niet zover maar de kabelaars streven wel naar 'anyplace, anytime on any device' televisie. Met de UPC app kun je alvast op afstand opnemen. Ziggo komt eind deze maand met een app en is naar zeggen in gesprek met rechthebbenden over het mobiel gebruik van content.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

En hebben wij er wat aan

Voor de rest ziet het er handig uit

 

Mijn aanrader voor TV op je iPad: http://www.dutchcowboys.nl/video/25103

 

hier hebben we inderdaad weinig aan :-(

 

hier hebben we meer aan :-)
dat het maar snel 25 maart mag zijn (kijk en geniet)
http://www.youtube.com/watch?v=QYPzMP6oCAg&feature=youtube_gdata_player

 
 

Bij onze zuiderburen met een Telenet account kan het ook al, de content via meerdere devices live in huis kijken. Yelo heet dit (http://yelo.yelo.be/wat-is-yelo). Hier mag UPC of welke kabelaar dan ook, ook wel meekomen in NL. Maar goed laat UPC eerst maar eens die CI+ module op de markt brengen, want die is voorlopig weer uitgesteld

 

Yessssssss eindelijk! Ohnee.. Toch niet. Ik wil tv op m'n iPad incl uitzending gemist, en wel nu! Argh

 

IPhone gerrie

Wat denk je van het downloaden van de uitzending gemist app?
Ga anders via safari naar de site en maak er een webapp van

 

Nieuwsbrief