Live uitzenden op YouTube via Google+
Nieuws

Live uitzenden op YouTube via Google+

dinsdag 08 mei 2012 13:55

Iedereen kan nu een openbare live webcast opzetten met Google+, die ook via YouTube is te zien.

Google+ krijgt een functie om zelf live met je webcam te streamen. De optie komt beschikbaar binnen de meest bijzondere functie van Google's sociale netwerk, de videoconferencingtool Hangouts. Google noemt het Hangouts on Air. Je publieke Hangout-sessie komt in een lijst van openbare webcasts op Google+ te staan.

Het is ook mogelijk om je 'live hangout' op je YouTube-kanaal te publiceren of op je website te embedden. Je ziet live hoeveel kijkers je hebt, net als bij sites als uStream. De live webcasts zijn na de uitzending achteraf terug te kijken, ook weer via zowel Google+ als YouTube.

Bij de uitzending is er een panel te kiezen waarvan de leden ook elk met hun webcam zichtbaar zijn in de Hangout-omgeving. Zij kunnen bijvoorbeeld vragen stellen of meespelen of zingen tijdens een live muziekoptreden. De panelleden kunnen ook met elkaar chatten aan de linkerkant van het scherm. Het is sinds kort ook mogelijk om mensen per telefoon aan een hangout deel te laten nemen als zij geen webcam hebben. Hiervoor is wel een Google Voice-krediet vereist, maar dat is eenvoudig via bijvoorbeeld Paypal te kopen.

Tot nu toe was het alleen voor Google-partners mogelijk om live Hangout-sessies op te zetten of live te webcasten op YouTube. De komende weken gaat de functie voor iedereen open en wordt geleidelijk uitgerold onder gebruikers van Google+. De Hangouts zijn al steeds geavanceerder geworden. Het is mogelijk met negen webcams tegelijk te communiceren en deelnemers kunnen ook samenwerken aan documenten, op een whiteboard tekenen of hun computerscherm delen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief