Maak je wijn zoet, eikenhout of fruitig

Maak je wijn zoet, eikenhout of fruitig

dinsdag 26 oktober 2010 16:52

Nano-wijn kun je na aankoop zelf programmeren tot een wijn passend bij je maaltijd of avond.


Bij elk gerecht hoort een passende wijn. Tuurlijk, maar als de fles nog niet op is, trek je niet zo snel een nieuwe open. Deze nano-wijn is alle wijnen tegelijk in één fles. Zo'n fles bevat naast druivensap ook nanocapsules; superkleine smaakcapsules. Open de vanillecapsules voor een Australisch wijntje of truffel als je Italiaans wil proeven.

Moet je voor dat programmeren een laboratorium en computerclub oprichten? Nee, de nanocapsules programmeer je in de magnetron. Daar maak je de wijn niet warm, maar kies je een paar seconden lang een wattage dat precies die capsules opent.

De nano-wijn staat naast de medicinale bonbons en interactieve muurverf in de nano-supermarkt op de Dutch Design Week in Eindhoven. In de SRV-wagen staan producten die technisch gezien komende jaren op de markt zouden kunnen komen, maar nu nog speculatief zijn.

Meer weten? Op woensdagavond 27 oktober vindt in het Gaslab van de TU/e het interactieve theaterdebat ‘NANO is groot’ plaats.

NANO Supermarket commercial from nextnature on Vimeo.

Ingeborg blogt als freelancer voor Bright.nl sinds de start in oktober 2005. Zij schrijft over haar eigen vakgebied - architectuur en stedenbouw - maar heeft zich ook bekwaamd in design en duurzaamheid.

Reacties

Zeer goed idee, elke dag een ander wijntje, uit dezelfde fles.

 

<p>Woohoo, ik krijg hier wel een beetje een 'welkom in de toekomst gevoel. Morgenavond ga ik zeker aanwezig zijn bij het debat.</p>

 

<p>Geweldig idee! Ben wel benieuwd hoeveel invloed dit gaat hebben op ons eet- en drinkgedrag de komende jaren.</p>

 

vet!

 

Schat!? Zet je even de wijn in de magnetron.

 

<P>Technisch gezien een leuke ontwikkeling/uitvinding. Waanzinnig knap hoe men dit kan bedenken en realiseren.</P>
<P>Maar vanuit de gastronomie een verminking van de wijn! We willen puur proeven en niet kunstmatig.</P>

 

<p>precies, wijn met een smaakje.. dit is meer een toepassing voor bv breezers</p>

 

<p>Lekker smaakstoffen! ...NOT</p>

 

Hopelijk kunnen ze dan ook iets verzinnen tegen zure wijn die te lang open staat. ;-)

 

Bah!

 

Jawhoor!

 

Charme van een fles met kurk is al bijna helemaal weg, en nu zelf op smaak brengen. Nee...