Mamafiets op drie wielen
Nieuws

Mamafiets op drie wielen

dinsdag 12 mei 2009 16:31

Als papa heb ik ervaring met zowel de bakfiets als de mamafiets. Allebei net niet handig. De Taga zit er ideaal tussenin.

Het grote nadeel van een bakfiets, zit hem al in de naam. Die bak zit er echt altijd aan en dat maakt bochtjes wat ruimer en parkeerplaatsen wat minder talrijk. Met een mamafiets ga je gegarandeerd een keer meemaken dat je fiets met kind en al omstuitert. Zeker als man, als je vergeet als vrouw op te stappen. Met de Taga van Nederlandse makelij heb je een compacte driewielerfiets met kinderzitje, die je om kan bouwen tot bruikbare kinderwagen. Zonder dat je onderdelen overhoudt.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeƫnman en verhalenmaker.

Reacties

Echt wat voor jouw Rutger!

 
ik heb toch wel de associatie met bejaarden, een soort rollator met een maxi cosy erop
 

Die associatie had ik ook meteen!

 
afbeelding van Rutger Middendorp
Komt door die handvaten. Die geven hem die speciale rollator kwaliteit mee : )
 

Leuk, door de stad lopen met een buggy die leeg al meer dan 20 kg weegt. Ik zeg: meer carbon gebruiken. Werkt ook goed om een mannelijke doelgroep te bereiken ;)

 

<cite>> Zeker als man, als je vergeet als vrouw op te stappen.</cite>

...je bedoelt dat je je kind voor 't hoofd schopt als je je been over de bagagedrager zwaait, en daarna ook nog de fiets laat vallen...? Oei.

 
afbeelding van Rutger Middendorp
Ik moet toegeven dat me dat eens is overkomen.
 

Handig met 2 kinderen....

helaas gaat het net niet worden, niet hip genoeg voor de grachtengordel klojos.

 

Wat kost dat?

 

Volgens http://www.cruisecontrolbikes.nl/ kost dat "slechts" EUR 1799,00. Grachtengordelrommel dus, een normaal mens geeft dat niet uit.

 

Niks mis met een goede moederfiets, en dan bedoel ik niet zo'n Sparta met een stuur van twee meter breed.

 

krijg je haar er ook bij?

 
afbeelding van Rutger Middendorp
Dat kindje zit wel in de doos, de jonge vrouw niet.
 

Ha ha die vraag kwam ook bij mij op Jelle!

 

Wel jammer dat dit idee gejat is van een meisje dat meedeed met een of andere uitvindings- (TV-)prijsvraag voor kinderen, zij koppelde een buggy aan een eenwieler om te kunnen fietsen. Hebben ze bij de TUDelft geloof ik nog een prototype voor in elkaar gelast...

 

Het ziet er heel leuk uit, alleen heb je er niet lang wat aan, Ik heb namelijk gelijk al niks aan, heb namelijk een 2ling, Maar als je een 2e kind krijgt, ken je weer een nieuwe fiets, kopen!

 

je moet alleen geen 2 kinderen willen....

 

Nieuwsbrief