Mannencrèche in Ikea
Nieuws

Mannencrèche in Ikea

woensdag 07 september 2011 17:26

Zo'n zuchtende man naast je shopt natuurlijk voor geen meter. Ikea Manland past op hem en geeft hem gratis hotdogs.

'De heer Van der Zande wil opgehaald worden uit het ballenbad, eh mannenland.' Naast de crèche Småland voor kinderen heeft Ikea in Australië het Månland geopend. Omdat een dagje Ikea soms beter verloopt als de man zijn eigen gang gaat.

Tafelvoetbal, Xbox consoles, gratis hotdogs en televisie op het sportkanaal. Zo ziet de variatie van de boyfriend chair in de kledingwinkel er volgens Ikea uit. De bij de heren behorende dames kregen een buzzer mee die hen er na een half uur aan herinnerde hun man op te pikken.

Het Månland is een vierdaags experiment dat afgelopen week in Sydney is uitgevoerd (zie video). Een voordeel naast de verlossing van shoppingstress is alvast dat de drukte op de winkelvloer tot de helft kan afnemen. Voor herhaling vatbaar in de Nederlandse vestigingen?

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

En dan - heel stereotiep - een vrouwencreche in de Gamma en Media Markt? Met gratis chocola en soaps?

 

In die winkels komen ook geen echte mannen hoor. Gamma is een hobbyisten DHZZaak voor prutsers (en veel te veel vrouwendingen te koop, die staan alleen maar in de weg!), en de Mediamarkt is voor klunzen die geen webshop kunnen bedienen of 19,95 voor een snoertje van 2,50 willen betalen, of voor retro-liefhebber die het model van vorig jaar willen zonder fikse korting.

 

Wat een oplossing! En ik ga een mannencreche in de stad beginnen; naast de hunkemuller!

 

De Hunkemoller is nou de enige winkel waar ik urenlang op een bankje zou kunnen rondkijken.

 

Dit moet sowieso op in Nederland komen, GRATIS HOTDOGS wat wil je nog meer.

 

60ct is al bijna gratis....

 

Vraag me af of dit wat wordt. Ten eerste is IKEA nu juist een winkel waar mannen best willen shoppen. Het resoneert met hun DHZ gevoel en de uitdaging iets in elkaar te zetten (liefst zonder naar de gebruiksaanwijzing te kijken). Daarnaast zie ik vrouwen nog niet alle pakketten uit het magazijn op hun karretje trekken zonder hulp. Klinkt misschien seksistisch, maar de praktijk wijst het uit....

 

Ik heb een bloedhekel aan de Ikea. Als mijn vriendin graag wil, en ik moet mee om te sjouwen of vlak voor de kassa nog even de door haar gekozen waren te keuren, dan zou ik blij zijn met een mannenhoekje om een uurtje te gamen.,,

 

IKEA gaat wel totdat de kassa in zicht is

 

Ik vind het ook bewonderenswaardig dat IKEA plotseling als vrouwenwinkel wordt afgeschilderd.

 

Het is een vrouwenwinkel! Iedere man die zegt dat het leuk is is OF geen man, OF hij liegt. 60% van de IKEA bezoeken van stelletjes wordt volgens onderzoek gevolgd door sex. Omdat de vrouw dan zin heeft. VROUWENWINKEL. BASTA!

 

Ik zat serieus laatst aan dit te denken waarom geen PS3 in een vrouwen kleding winkel. Serieus dan nemen vrouwen meer de tijd om te shoppen = meer verkopen.

 

Kinderachtig en voor de hand liggend als cliche

 

Op een zijspoor: Theater Bellevue heeft een kindercreche. http://www.springwise.com/lifestyle_leisure/theater-netherlands-offers-b...

 

Pleeeeeease dit wil ik ooooook

 

Pleeeeeease dit wil ik ooooook

 

Zodra voetbal afgelast wordt gaan we dan met het team een daggie Ikea doen! Fjakking nais! (alleen nog een ps3)

 

Ik vrees dat veel vrouwen dingen juist niet zullen kopen omdat ze niet zeker weten of de man het wel oké vindt. En als het de verkoop geen goed doet, zal dit concept geen succes worden.

 

In nederland had je tijdens de huishoudbeurs de Amstel Ballenbar. Naast de ballenbak was er ook Bier, voetbal, bitterballen en lekkere serveersters. Al eens gedaan dus.

 

Vraag me al 2 jaar af hoe snel die ouders willen lopen, als ze op tijd klaar zijn voor ze na een half uurtje hun kinderen (die graag opgehaald willen worden uit småland) weer in hun handen gedrukt krijgen. Een half uurtje! Met zon winkelroute ben je net bij de eettafels, mag je terug om je vent op te halen!

 

Leuk idee! +1
Maar hoe dom moet ze zijn om een buzzer mee te krijgen zodat ze haar man niet vergeet?

 

Beste wat IKEA voor mannen kan doen is een webshop beginnen. Ik doe wel open voor de postbode! Kutwinkel!

 

Oh ik heb niets tegen de Ikea. Alleen loop ik er in mijn eentje in tien minuten doorheen. Zo lang duurt het namelijk om van de ingang naar het magazijn te lopen en dan te pakken wat je nodig hebt. Met de vrouw erbij wordt het een ander verhaal.

 

Er is een sneaky route waarbij je direct naar de trap naar het magazijn gaat... Die nemen de medewerkers ook en staan tegenwoordig ook als shortcut aangegeven. Scheelt je nog minstens 8 minuten ;-)

 

Nog beter, parkeren bij laden/lossen, tussen een kassa door sneaken, pakken wat je wilt en wegwezen.

 

Veel winkels zouden beter zaken doen met meer 'mannenbankjes' waar de man even op z'n smartphone emails kan beantwoorden of Angry Bird spelen terwijl zijn vrouw de 37e jurk past die ze eigenlijk toch niet wilt kopen.

 

Ik kan helaas de weg en assortiment van ikea eindhoven wel dromen, kom er vanaf kleinsaf al. Gelukkig ken ik ook de shortcuts :-) Die mannenhoek is leuk maar als wij er na toe gaan is het meestal iets kleins. en als ik dan niet mee loop met ons mam dan komen we met teveel troep thuis. En ik denk dat het geldt voor heel veel mensen -:) Misschien dat ikea daarom juist doet, kunnen ze nog meer verdienen. Ze moeten toch ergens die gratis hotdog mee terug verdienen.

 

Alsof vrouwen aan een half uur genoeg hebben. Stel die buzzer maar in op twee uren. :

 

Ben zo blij dat ik homo ben en dit soort man/vrouw oplossingen aan mij voorbij gaan! Gewoon 1 bak met sokken en 1 bak met ondergoed. Leve de gelijkwaardigheid

 

Een half uur is veels te kort, doe maar 3 uur.
Na een half uur zijn ze net bij het begin vertrokken na alles onderzocht te hebben, of misschien zelfs dat nog niet!

Hotdogs gratis is een goed initatief, maar dan echte en geen knakworstjes of een vochtig puntje! En waar is het BIER?!

 

Laat mij ook maar achter in dat mannenparadijs. Ik houd toevallig ook erg van hotdogs en gamen.

 

Eindelijk!!! Een revolutie deze uitvinding :)
Kunnen die vrouwen lekker zelf shoppen en de mannen nuttige dingen doen

 

Oh oh oh waarom zou een man mee moeten / willen naar een winkel als deze? Ieder jaar ploft er een dikke catalogus op de deurmat en online is alles te zien zelfs of het op voorraad is. De afmetingen staan erbij en de kwaliteit is voor iedereen bekend. Ben je een echte man en durf je ook te zeggen dat je niet meegaat? Heel goed laat die vrouwen ( ja ga lekker met de buuv zus of vriendinnen samen) met hun shoplist door magazijnen van Ikea struinen en laat het thuisbezorgen. Voor een paar tientjes heb je als man een vrije middag geen stress en een blije partner als ze terug komt. Trek je conclusies hieruit en profiteer van de perspectieven !! Welke man wil nu graag uren zoet gehouden worden met een gratis hotdog in een hoekje naast de kleuters? Ik denk dat die mannen eens goed hun relatie onder de loep moeten nemen. Ik begrijp de poging van Ikea om klanten te lokken, toen ik het de 1e keer schoot ik in de lach maar mensen kom op anno 2011 dit is toch sneu.

 

@1 omhoog

Ben jij nou echt zo fjakking stupid? Sommige zien het liever irl en als er een mannenhoek zou zijn kunnen mannen gewoon wat fun met elkaar hebben, word het meer een leuk uitje voor beide. Verrekte koekwous

 
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

"koekwaus" +1

 

Nieuwsbrief