Megaupload mogelijk niet voor de rechter
Nieuws

Megaupload mogelijk niet voor de rechter

maandag 23 april 2012 11:05

De rechtszaak tegen filehoster Megaupload gaat mogelijk niet door omdat de FBI procedurefouten heeft gemaakt.

De Amerikaanse rechter Liam O’Grady die de rechtzaak zou moeten overzien, zegt dat hij niet weet "of er ooit een rechtszaak tegen Kim Dotcom komt" nadat hij hoorde dat de downloaddienst Megaupload nooit officieel gedagvaard is door de VS voor misdaden. Volgens de advocaten van Megaupload zou deze opmerking ertoe kunnen leiden dat de uitleveringsrechtzaak in Nieuw-Zeeland nooit de rechtzaal zal zien.

Amerikaanse advocaten willen namelijk dat eigenaar Kim Dotcom en enkele werknemers van Megaupload uitgeleverd worden aan de VS omdat ze verdacht zijn van het deeluitmaken van een georganiseerde misdaadgroep. In de VS staat daar een straf van vijf jaar op. Volgens de tegenpartij heeft de VS Megaupload in Nieuw-Zeeland niet gedagvaard omdat de FBI niet bevoegd is om in een andere land te dagvaarden.

De VS kan de verdachten wel apart op afstand beschuldigen van misdaden en Megaupload voor de civiele rechter slepen.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief