Melvin wil je vriend worden
Creative Class

Melvin wil je vriend worden

dinsdag 19 oktober 2010 13:22

Maar ook als vriend is de overgeconstrueerde Melvin the Magical Mixed Media Machine helemaal nergens goed voor.

Een berg hout, lijmklemmen, bewegend staal. Bij het zien van machines met dat soort ingrediƫnten zijn wij meteen verkocht, maakt niet uit waar ze toe dienen. En dat is maar goed ook, want deze machine kan helemaal niks. Melvin the Magical Mixed Media Machine bestaat uit allerlei kettingreacties en heeft geen andere taak dan het zo omslachtig mogelijke uitvoeren van een simpele taak. Zo'n installatie staat bekend als een Rube Goldberg machine ofwel Pitagora Suicchi die wat ons betreft ook wel Guust Flaterapparaat mag heten.

'Rube's worden al sinds jaar en dag door jan en alleman gebouwd, dus hebben wij besloten het idee wat te veranderen,' zegt Erik Sjouerman van ontwerpstudio HEYHEYHEY. 'Onze Rube krijgt een identiteit (zowel offline als online): Melvin the Magical Mixed Media Machine - of Melvin the Machine in het kort. Daarbij hoort een eigen gedrag. Melvin zal in de verschillende "runs" die hij gaat uitvoeren tijdens de Dutch Design Week zijn eigen identiteit promoten, jou erbij betrekken en zijn eigen merchandise fabriceren. Melvin is de eerste en - voor zover wij weten - de enige Rube Goldberg die dit kan en doet.'

Op zaterdag 23 oktober om drie uur heeft Melvin zijn eerste run. Daarna zal hij meerder malen per dag van zich laten horen via Twitter, Facebook en zo meer. Op dit moment is Melvin nog in aanbouw, maar zijn online 'ik' is een beetje wakker aan het worden. Wel kun je alvast vriend, collega of follower worden. Dan ben je de eerste die zaterdag wat van hem hoort.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Wat?

 

Nieuwsbrief