Met deze accessoires maak je van je iPad een MacBook
Nieuws

Met deze accessoires maak je van je iPad een MacBook

vrijdag 27 april 2012 16:10

Wie een echt toetsenbord op de iPad mist, heeft best wat opties. Zoals de Brydge of de Ultrathin Keyboard cover van Logitech.

Ik gebruik m’n iPad meer en meer om serieus werk te verzetten. En het tikken van een mailtje gaat prima op het touchscreen, maar als een tekst in de honderden woorden loopt, is een fysiek toetsenbord niet verkeerd. Nou zijn er mensen die het typen op zo’n scherm zelf vloeiender willen maken, maar dat lijkt het me toch ook niet helemaal. Zelf gooi ik nog weleens mijn draadloze Apple toetsenbordje in mijn tas. Stiekem heeft de concurrent Asus dat met de Transformer Prime toch wel slim aangepakt.

Dat gat in de markt is veel fabrikanten ook niet ontgaan. De Clamcase bijvoorbeeld, een glimmend zwarte hoes die van je iPad een laptopje maakt. In Japan typen ze ook graag fysiek, bijvoorbeeld met de KeyBoard Buddy Case die in aluminium al meer aan een MacBook doet denken. De eveneens Japanse NoteBookCase windt er helemaal geen doekjes om en maakt van je iPad gewoon een kleine MacBook. Leuke dingen, maar het ziet er allemaal toch een beetje louche uit.


Doen alsof: met de NoteBookCase speelt je iPad een MacBook.
 
Tot daar opeens de Brydge op Kickstarter opduikt. De Brydge (links te zien) doet nog ’t meest aan als een mix tussen MacBook en Asus Transformer Prime. Je klikt de iPad ongeveer net zo in het toetsenbord als bij de Transformer, waarbij de Brydge gebruikmaakt van de magneten die in de iPad zitten. De Brydge onderscheidt zich door de ingebouwde speaker en z’n functietoetsen. Die zijn ook echt allemaal functioneel. De Brydge staat pas een dag op Kickstarter en gaat met dik 70.000 dollar aan funding best lekker.


Het toetsenbord van Logitech zit magnetisch als een Smart Cover aan je iPad, wil je typen zet je je iPad in de sleuf.

Logitech gooit het ondertussen over een iets andere boeg met hun Ultrathin Keyboard Cover. Ze hebben daarbij een toetsenbord en Smart Cover in een gemaakt. Slim, en ook dit toetsenbord heeft handige sneltoetsen. Genoeg te kiezen dus voor iPad-schrijvers die graag voelen waar ze hun vingertoppen plaatsen. Tot Apple met die mythische haptic feedback komt tenminste. 

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

En zo zijn we heel druk met een Ipad weer om te bouwen tot MacBook....die we al lang hadden.

 

Ik heb al een tijd de Clamcase in gebruik bij m'n iPad2. Het bevalt mij zeer goed. Zeker het scharnier is heel fijn omdat je je iPad in alle hoeken kunt stellen tot 360 graden. Het keyboard werkt prima, over de kwaliteit kan je nog twisten maar tot nu werkt het goed. Het is wel een heel prijzige case en niet in NL te krijgen wel in de VS.

 

Voor welke apps gebruiken mensen nu een toetsenbord? Ik heb zelf al sinds het begin een iPad en nog nooit de behoefte gehad.

 

De titel van dit onderwerp vermoed meer, jammer dat de focus alleen op het keyboard wordt gelegd. De keyboard in combinatie met toepassingen als Pages, Keynotes en numbers kunnen de iPad zeker een alternatief voor de traditionele MacBook maken. Combineer dit met Cloud opslag en je bespaart jezelf een paar kg in je rugzak.

 

Nieuwsbrief