Met LifeSort is je desktop overal
Nieuws

Met LifeSort is je desktop overal

vrijdag 15 juli 2011 20:00

LifeSort geeft je een overzichtelijke interface waarmee je bestanden beheert in de cloud.

Je kunt jouw bestanden in een map zetten, waarna die automatisch wordt gesynchroniseerd met applicaties op je andere devices en met een webversie. Klinkt bekend. Een rip off van DropBox? Misschien, maar wel een goede. Hoewel je bij beide programma’s gebruikmaakt van externe servers om een bestand overal te kunnen openen, hebben de makers van LifeSort een andere filosofie: deze techniek zo overzichtelijk maken dat je, in principe, al jouw bestanden in het programma kunt beheren zonder het overzicht te verliezen. 

Daar zijn ze aardig in geslaagd. Het is een soort middenweg tussen het dropbox- en iCloud-idee. Wanneer je de windows-app downloadt, verschijnt er een uitschuifmenu aan de linkerkant van het scherm, die optioneel over alle windows heenvalt. Hierdoor heb je geen last van aparte vensters die zich opstapelen. In het menu zijn verschillende mappen verwerkt waarin je bestanden in sleept. Deze zijn onderverdeeld in een aantal categorieën en er is een ‘communication centre’ waar je in contact blijft met andere gebruikers en waarin je bestanden ontvangt die mensen met je willen delen. Daarin zie je ook een geschiedenis van oude syncs.

Of het veilig is om je hele hebben en houden online te zetten, is altijd maar de vraag. LifeSort heeft wel een aantal veiligheidsfeatures toegevoegd. Ten eerste heb je natuurlijk een wachtwoord om toegang te krijgen tot het menu. Je kunt er ook voor kiezen om delen van het menu te beveiligen met een extra wachtwoord. LifeSort is gekoppeld aan Amazon S3 en maakt altijd een kopie van jouw bestanden.

Het downloaden van de basisversie LifeSort is gratis. Daarmee heb je twee gigabite aan opslagruimte maar niet alle features. Lifesort komt in de volgende smaken: 2, 5, 10, 20 en 50 gigabite. En alleen bij de meest uitgebreide versie kun je gebruikmaken van alle opties, zoals het op slot zetten van categorieën. Dat wordt een duur geintje, dan betaal je namelijk 99,95 dollar per jaar. Bovendien krijgen gebruikers van andere clouddiensten meer ruimte cadeau, zoals bij Apples iCloud. Daar is vijf gigabyte de basis.

Ook moeten we nog even wachten op verschillende apps. Momenteel draait het project nog in bèta en is alleen de windows-app verkrijgbaar. We kunnen dus wel al via pc’s bestanden uitwisselen en deze openen op het web. De app voor de iPhone, iPod en iPad komt volgens de ontwikkelaars uit binnen twee à drie weken. De Mac OS-versie is beschikbaar in september en in oktober komt de - web based - Android OS-versie uit.

De service is trouwens niet helemaal nieuw. Er draaide al een tijdje een gesloten testversie. Die is nu verbeterd en de bètasticker kan er eigenlijk wel af volgens het bedrijf. Of het aanslaat, wordt vandaag getest in Engeland. De service is gelanceerd naar 33.000 studenten aan Manchester University, die via de service gratis muziek ontvangen van een aantal DJ’s.

Reacties

afbeelding van Erwin van der Zande

10 dollar een duur geintje voor een heel jaar? Vind ik heel schappelijk hoor

 

Het klopt ook niet, het is 10 dollar per maand, 100 dollar per jaar.

 

Daar ben ik inderdaad een 9 vergeten. Je betaalt 99,95 dollar per jaar als je gebruik wilt maken van alle functies die LifeSort te bieden heeft.

 

Prijs is idd in lijn met andere diensten, 100 dollar per jaar voor 50GB. Kleinere accounts ook beschikbaar, voor ieder wat wils.

Als tip: registreer via www.lifesort.com/manchester en ontvang een jaar lang een gratis 5GB account en mixes van een aantal van Manchesters' meest populaire DJs (gebruikers krijgen dit automatisch binnen via LifeSort) Have fun!

 

externe hd 2096 GB western digital kost maar 86,-- had en daar kan je iets langer mee ;) haha

 

Ik werk sinds een aantal weken met lifesort en ben erg enthousiast over het product mn het delen van foto's en bestanden met andere pc's en vrienden/familie is erg makkelijk en handig. Een enorme reductie van muiskliks is top!

 

ik heb lifesort gedownload en blijf hangen in het begin bij login. ik ben ingelogd maar kom niet verder. wil je mij vertellen hoe jij het hebt gedaan?

 

Hi Ria,

Zag jouw bericht hier staan en dacht natuurlijk: even helpen!

Alle videos met uitleg over LifeSort tref je aan op www.lifesort.com/features/tutorial

Als je nog vragen hebt mail gerust naar support@lifesort.com, here to help!

 

Ik gebruik lifesort nu een aantal weken en wil niets anders meer. Geweldig dat je waar je maar bent altijd een willekeurige pc kan gebruiken om toegang te krijgen tor je eigen bestanden in je eigen structuur, alsof je achter je eigen pc zit. Top! Ook delen van bestanden met anderen easier than ever.

 

Dit soort programma's zouden ze ook vaker op organisaties moeten richten. Nu worden vaak gebruiksonvriendelijke programma's gebruikt die meer tijd kosten dan dat ze opleveren.

P.S.: Gigabite moet trouwens Gigabyte zijn

 

Nieuwsbrief