Microsoft stort zich op muziek met Windows 8
Nieuws

Microsoft stort zich op muziek met Windows 8

vrijdag 05 oktober 2012 09:00

Microsoft komt met een nieuwe muziekdienst. Ook wil het bedrijf Spotify-rivaal Rdio opkopen.

Microsoft heeft grote plannen op muziekgebied. Allereerst introduceert het softwarebedrijf bij de komst van Windows 8 de nieuwe streamingdienst Xbox Music, meldt The Verge. Eind deze maand moet Xbox Music van start gaan, tegelijk met de introductie van Windows 8. Xbox Music is een streamingdienst met zowel een betaald als gratis deel, net als Spotify. Microsoft toonde Xbox Music al kort in een presentatie tijdens de E3-gamebeurs in Los Angeles in juni, maar de dienst komt volgens The Verge niet alleen naar de Xbox 360, maar ook naar Windows 8 en Windows Phone.

Abonnementen op Xbox Music zouden in het Verenigd Koninkrijk 9 Britse pond per maand gaan kosten (ongeveer 10 euro). In het gratis deel krijg je reclames te zien of horen. Xbox Music zou Microsofts cloudopslagdienst SkyDrive gebruiken om muziekbestanden en playlists online te bewaren.

Microsoft zou ook van plan zijn een van de Amerikaanse concurrenten van Spotify, Rdio, op te kopen, schrijft The Next Web. Rdio's muziekdienst werkt in tegenstelling tot Spotify gewoon in de browser, al werken de Zweden ook aan een webversie. Of Xbox Music bij de start al via het web werkt is nog maar de vraag. Op de Xbox zou Microsofts muziekdienst volgens The Verge nog vooral zijn gebaseerd op de eerdere Xbox Zune-applicatie.

Xbox Music zou in ons land behalve een alternatief voor Spotify ook een concurrent kunnen zijn voor Sony Music Unlimited en Deezer. Maar zoals altijd met internationale contentdiensten kan de Nederlandse lancering nog wel even op zich laten wachten. Samsung heeft zijn Music Hub ook nog niet in Nederland beschikbaar gemaakt.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief