Microsoft test  tv-frequenties voor draadloos internet
Nieuws

Microsoft test tv-frequenties voor draadloos internet

maandag 27 juni 2011 16:52

Microsoft start in Groot-Brittannië een test om ongebruikte tv-frequenties in te zetten als super-wifi.

Niet alle frequenties in het tv-netwerk worden gebruikt. De Britse telecomwaakhond opende daarom in 2008 het netwerk zodat ongebruikte frequenties voor andere doeleinden mogen worden aangewend.

Samen met de BBC, British Sky Broadcasting en BT gaat Microsoft het spectrum van 300 tot 400 Mhz testen als een nieuw type super-wifi omdat de vraag naar internetbandbreedte door de snelle opkomst van de smartphones en tablets explosief groeit.

De verwachting is dat mobiel internet tussen nu en 2015 met 92 procent groeit. Draadloos internet via deze frequenties heeft een drie maal zo groot bereik en penetreert gebouwen veel beter.

Microsoft ziet een enorm potentieel in de super-wifi technologie. Vorig jaar berekende het bedrijf dat de ongebruikte tv-frequenties tussen 2.75 en 5,1 miljard euro per jaar zou kunnen opleveren. Microsoft heeft deze technologie op hun campus in Redmond Washington al draaiende.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Eindelijk een goed idee om het mobiele internet-groei bij te benen.

 

Eindelijk een innovatief idee van Microsoft.

 

Eindelijk weer eens een innovatief initiatief van Microsoft.

 

microsoft heeft iets goeds bedacht
de laatste keer dat ze dat deden was met de 360

 

Binnen vijf jaar kopen we onze Andoid, iPhone of Windows Phone 7 en dan doet 'ie het gewoon. Recht uit de doos en zonder tussenkomst van die laaienlichters van providers. Want die bedrijven hebben helemaal geen belang in al die providertjes. Ze zitten alleen maar in de weg. Als ze voor 500 euro een telefoon kunnen verkopen waar vervolgens geen euro meer voor betaald hoeft te worden in de maanden daarna, dan staan de mensen in de rij. En is het gedaan met de KPN's van deze wereld.

 

Een berichtje voor de meneer: ik heb niets over "gratis" en "geen providers meer nodig" gelezen in het artikel. Voor TV betalen we ook allemaal en die frequenties kosten veel geld, dus niet te vroeg juichen. "Super" betekent duur!!

 

Zoals de provider nu de consument paait met dikke kortingen op normaal dure hardware, zo kan de hardwareboer het omdraaien en gewoon gratis alles bij je verder dure mobieltje geven. Is een stuk beter te begrijpen voor iedereen en ze kunnen doen met 'hun' netwerk wat ze willen cq sneller zaken mogelijk maken.
Ik zie echt alleen maar voordelen wat dit betreft, al is het maar de potentiële vernietiging van die hele nonsens met duur bellen en onbetaalbaar internetten in het buitenland.

Voor de rest doe ik ook gewoon maar aannames. Het lijkt me toch logisch dat wanneer het ook maar relatief mogelijk is voor de grote makers van smartphones om zelf te voorzien in de verbindingen, ze dit graag zouden proberen.

 

Als de frequenties toch niet voor televisie worden gebruikt waarom ook niet. Dit in combinatie met Skype. Dat is een doorn in het oog van de telecom maatschappijen. Geweldig, nu is het cirkeltje weer rond.

Kan er eindelijk realistisch geconcurreerd worden.

 

Ook in nederland wordt het draadloos internet uitgebreid. Dit door de frequentie over te nemen die nu voor KPN digitenne wordt gebruikt, 800MHz-band.

bron: http://www.draadloosinternetlaptop.nl/component/content/article/41-extra...

 

Nieuwsbrief