Microsoft wil dat je Office voortaan gaat huren
Nieuws

Microsoft wil dat je Office voortaan gaat huren

woensdag 19 september 2012 08:16

De Home-editie van Office 2013 mag nog maar op één pc worden geïnstalleerd, een abonnement op Office 365 is goed voor vijf pc's.

Microsoft gaat met de komst van Office 2013 de prijzen van losse installaties verhogen, in de hoop dat niet alleen bedrijven maar ook consumenten een abonnement op Office en Microsofts clouddiensten gaan afnemen. Dat maakte het softwarebedrijf maandagavond bekend. De opties voor losse installaties van het Office-pakket staan helemaal onderaan. Microsoft promoot vooral de Office-abonnementen.

Office 2013 Home & Student kost los 140 dollar, wat iets goedkoper lijkt dan de 149 dollar bij Office 2010. Maar die licentie gold nog voor drie pc's in huis. Office 2013 mag echter maar op één pc worden gezet. Microsofts boodschap is dan ook: je kan beter huren dan kopen. Want voor 100 dollar per jaar heb je een abonnement op Office 365 Home Premium, waarmee je de nieuwe Office op vijf verschillende pc's mag gebruiken. Bovendien krijg je bij dat abonnement ook 20 gb SkyDrive-opslag en 60 Skype-belminuten.

Voor wie Office maar op een systeem gebruikt, is er op zich weinig aan de hand. Maar wie het kantoorpakket nu op meerdere computers gebruikt, kan inderdaad beter gaan huren. Of overwegen over te stappen op een van de gratis open source Office-alternatieven.

Voor Mac OS X komt er geen losse Office-versie meer, zo bleek in juli al. Mac-gebruikers verwijst Microsoft naar zijn clouddienst Office 365, de concurrent van Google Docs. De test-versie van Office 2013 voor Windows is nog altijd gratis te proberen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Dus zeg maar 250 eur. Voor een doorsee gezin......

 

Te duur. Gewoon lekker mac gebruiken en pages kopen, ben je ook klaar voor rond n tientje en mag je installen op 5 pc's.

 

Nieuwsbrief