Microsofts Kin-telefoons nu al geflopt
Nieuws

Microsofts Kin-telefoons nu al geflopt

donderdag 01 juli 2010 16:40

Microsofts Kin-telefoons voor jongeren zijn in de VS geflopt en komen niet meer naar Europa. Microsoft focust nu op Windows Phone 7.

Microsoft lijkt van plan te zijn alweer te stoppen met zijn jongerenmobieltjes met de naam Kin. Gizmodo heeft dat gehoord van bronnen binnen Microsoft. Dat is vroeg. De Kin-toestellen werden in april van dit jaar aangekondigd en nu al lijkt het einde in zicht. De Kin is een featurephone met één belangrijke functie: berichtjes sturen en ontvangen van vrienden.

Maarten Sonneveld van Microsoft Nederland laat weten dat het nog niet zo is dat per direct de stekker uit de Kin-toestellen gaat. Maar een Europese release komt er zeker niet. 'We hebben het besluit genomen om ons volledig te focussen op Windows Phone 7 en zullen zodoende Kin niet in Europa introduceren, zoals eerder was gepland. Daarnaast zullen we ons Kin-team integreren in het Windows Phone 7-team om waardevolle ideeën en technologieën met elkaar te verbinden voor toekomstige Windows Phone-releases. We blijven samenwerken met Verizon in de VS in de verkoop van de huidige Kin-telefoons.'

De Kin-telefoons verkochten in de eerste weken zeer slecht. Daar waren meerdere redenen voor. Allereerst liep Microsoft anderhalf jaar vertraging op in de ontwikkeling van de telefoons. Eerst was het de bedoeling voort te bouwen op het systeem van de Sidekick-mobieltjes. Microsoft had hiervoor de maker van de Sidekick overgenomen. Maar later werd toch besloten de Kins uit te rusten met een systeem gebaseerd op de Windows-code.

 

De achttien maanden vertraging schoot provider Verizon, die de toestellen exclusief heeft, in het verkeerde keelgat. Uit wraak schrapte Verizon de kortingen die het in eerste instantie wilde geven in combinatie met de Kins. Gevolg: de abonnementen bij de Kins zijn relatief duur. Ook zijn de toestellen zelf vrij prijzig, terwijl het geen echte smartphones zijn. 

De timing was ook niet ideaal. De release van de telefoons viel samen met een enorme stroom berichten over de komst van de iPhone 4, die vroegtijdig uitlekte. Op zich had het concept kunnen werken, gezien de plotse populariteit van de Blackberry onder randstedelijke jongeren. De Kins hadden ook qwerty-toetsenbordjes. Dat Blackberry nog eens een jongerenmerk zou worden, had ook niemand enkele jaren geleden gedacht.

De manier waarop Microsoft het aanpakte was gedoemd te mislukken. Zo was er een pinginterval van een kwartier, vrij lang in de huidige tijden van instant-communicatie. Volgens Microsoft was de lage refreshfrequentie nodig om accuduur te sparen en servers niet te zwaar te belasten. 

De diepere oorzaak voor het Kin-fiasco is volgens Engadget dat er intern allerlei strubbelingen zijn of waren binnen Microsoft. Het bedrijf miste daardoor een duidelijke koers op mobiel gebied. Windows Phone 7, dat deze herfst verschijnt, is een eerste stap in de goede richting. We zullen zien. Daarna wil het bedrijf volgens Engadget het mobiele deel nog meer onderbrengen binnen één-en-dezelfde Windows-productlijn, die kan starten rond de komst van Windows 8. Maar dan zijn we zeker twee jaar verder.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

yhomooos

 

^

Sterke reactie.

Leuk idee verknalt door veel te hoge prijzen.

 

Want iPhones zijn niet duur.
De spellingscontrole is duidelijk ook nog niet feilloos; verknald zal beter zijn.

 

yhomoos? Wat zijn dat?

 

Ze waren al geflopt toen ze werden getoond aan het publiek. Ook al is zo'n 4-kant klein telefoontje best cute.

 

Heel Microsoft is 1 grote flop... Alsjeblieft, laat dat hele Microsoft toch z'n tent sluiten aub

 

Wat hij zegt/\ maar maak wel Linux het standaard ( het liefst Ubuntu)... Windos 7 is 90% Apple clone! Aub microsoft leer van je fouten en maakt ze niet erger. Naapen is niet leuk. Ik vond de oude layout die sinds Windows 95 werd gebruikt het beste werken.

 

Even iets anders wanneer komt de ipad naar naderland en België op de site staat vanaf Juli het is nu juli en hij is er nog niet. Dus weet iemand het mischien?

 

De Europese lancering van de ipat mogen ze van mij ook cancellen. Lutsers.

 

Hahahaha de dude die zegt dat Microsoft 1 grote flop is, en zegt dat ze beter hun tent kunnen sluiten... Wtf hahahaha hahahahahaha stomme nerd

 

3e reageerder: iPhones kunnen dan ook een stuk meer dan een Kin. Maar iemand op spelfouten pakken is een stuk leuker! Sukkel.

 

Microsoft maakt geen beste beurt dit jaar. Werd eerst al de veelbelovende Courier (tablet pc) definitief de das om gedaan, vervolgens blijken ze niet meer dan 500 van die Kin(der) telefoons verkocht te hebben.
Laat dit een wijze les zijn voor Microsoft, en laten ze zich concentreren op waar ze echt goed in zijn: goede ideeen kopieeren om daarmee een succesvol OS maken (Windows7 is inderdaad 95% OSX).

 

Microsoft maakt geen beste beurt dit jaar. Werd eerst al de veelbelovende Courier (tablet pc) definitief de das om gedaan, vervolgens blijken ze niet meer dan 500 van die Kin(der) telefoons verkocht te hebben.
Laat dit een wijze les zijn voor Microsoft, en laten ze zich concentreren op waar ze echt goed in zijn: goede ideeen kopieeren om daarmee een succesvol OS maken (Windows7 is inderdaad 95% OSX).

 

Waarom 2 keer dezelfde reactie dat slaat nergens op zeker een Vista computer ;)

 

...Windows XP (op het werk)...

 

Microsoft is ontstaan door ideeën van andere mensen/bedrijven te kopieëren... microsoft moet het gewoon bij PC's houden.

 

Airconditioners, computers and smartphones have one thing in common: they both stop working when opening windows.

 

@Dennix
Die opmerking is echt vet :D

 

Nieuwsbrief