Mobiel virusgevaar door lek in Samsung-chip
Nieuws

Mobiel virusgevaar door lek in Samsung-chip

maandag 17 december 2012 12:22

Een lek in een Samsung-chip maakt Galaxy-smartphones kwetsbaar voor virussen.

In Samsungs Exynos-processor, die wordt gebruikt in onder meer de Galaxy S II en de Galaxy Note, is dit weekend een beveiligingslek ontdekt. Apps krijgen door het lek volledige toegang tot het werkgeheugen, waardoor schadelijke software is te starten. De toestemming die de gebruiker normaal gesproken in Android moet geven voor installatie van apps kan door aanvallers worden omzeild. De gebruiker heeft dan niet in de gaten dat er malware is geïnstalleerd.

Het lek is al door ontwikkelaars op meerdere toestellen met de Exynos-chip bevestigd. Er zijn al installatiebestanden gebouwd die het lek gebruiken om roottoegang tot het toestel te krijgen. De Nederlandse ontwikkelaar 'ChainFire' heeft een fix online gezet, die het toestel root en daarna het lek dicht. Maar de kans is groot dat de Koreanen zelf ook met een fix komen. Samsung heeft maandag nog niet op de ontdekking gereageerd.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Op zich is het ontdekken van het lek het belangrijkst. De oplossingen zijn vaak snel gerealiseerd. Recente voorbeelden van Apple laten zien dat dit relatief snel kan al gebeurt het bij Apple meer dan toelaatbaar is.

 

Euh .. Apple???? Dit artikel gaat over Samsung. Dus ik moet maar s/apple/samsung doen?

 

ikkuh is een Android troll, die alles wat Apple is afkraakt. Gewoon negeren.

 

Nee hoor ik kan het licht heel goed in het water zien schijnen bij Windows, Rim etc...
Dus de benaming is niet helemaal op zijn plaats.

 

Ik haal Apple aan ter ondersteuning van het feit dat lekken snel opgelost kunnen worden. Alleen jammer dat dit soort berichten aan de orde van de dag is. Dat Apple daarbij regelmatig in het nieuws is, is niet door mij bedacht.

 

Er is een "fix" beschikbaar gesteld door erkende ontwikkelaar Chainfire.

Hier te vinden: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2050297

 

Samsung? Lek?
Zucht... Samsung & Android, samen gewoon een stelletje falende en prutsende objecten bij elkaar. Daarin tegen komt Apple meteen met een update! En zoals altijd wint Apple weer de strijd, en Samsung? Die doet Apple altijd na toch? Hun winnen weer de strijd om het meest prutsende en falende systeem & toestel aller tijden :)
En Android? Nja, die is alweer vastgelopen voordat ik erover kan beginnen... Laten we het daar maar niet over hebben ;)

Prettige kerstdagen voor de Apple gebruikers.

 

Jijuh vindt zichzelf net zo leuk als Ikkuh. Accepteer allebei dat alle merken voor- en nadelen hebben. Je hoeft niet voor anderen te kiezen...

 

Ikkuh: een reactie en dan stoppen. Dat was je kracht. Nu verslap je een beetje.....

 

Je domheid komt namelijk nu nog meer naar voren.

 

Nieuwsbrief