Mogelijk iMac zonder glossy scherm
Nieuws

Mogelijk iMac zonder glossy scherm

woensdag 04 april 2012 12:10

Is het straks ook mogelijk om een iMac te kopen zonder glossy scherm? Het lijkt er wel op.

DigiTimes, misschien wel de belangrijkste bron voor alle geruchten afkomstig van Apple’s toeleveranciers in Azië, meldt dat het bedrijf G-Tech ‘anti-reflectieve glasoplossingen’ gaat leveren voor gebruik in de iMac.

Als Apple inderdaad iMacs gaat aanbieden zonder glossy scherm, zou daarmee een langgekoesterde wens van veel Apple-fans in vervulling gaan. Menigeen zit te wachten op een iMac met een mat scherm, zo werd vorig jaar duidelijk. Uit onderzoek van het Britse PC Pro bleek toen dat veel computergebruikers de voorkeur geven aan een mat scherm.

Mac-fans startten destijds ook een petitie waarin Apple wordt opgeroepen om ook matte schermen te leveren bij zijn nieuwe iMac-lijn. Apple levert al wel geruime tijd MacBook Pro’s met een mat scherm.

Het belangrijkste bezwaar tegen glossy schermen is de reflectie van licht op de monitor: dat kan behoorlijk afleiden. Dat is vanzelfsprekend het grootste probleem als je onderweg bent met je laptop, maar ook als je thuis achter een desktop zit te werken, kan het knap vervelend zijn als de zon of een lamp op je scherm schijnt.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Zou mooi zijn als deze optie ook beschikbaar zou worden voor 13 inch Macbooks

 

Nadeel is dat dan ineens opvalt dat het contrast van LG IPS schermen niet zo geweldig is (+/- 1:800). Maar goed, Apple knuffelt al weer met Samsung, dus wellicht gaan ze ook voor de iMacs van LG naar Samsung panelen. Samsungs IPS variant is nog niet zo goed als hun PVA techniek waarbij 1:3000 gehaald kan worden, maar wellicht komen ze tot een interessante combi van beiden.

 

Oh, en kom dan meteen met een CCFL optie. Dat gare White-LED quasi sRGB is zo'n verslechtering t.o.v. CCFL dat of keurige 100% sRGB of 98-99% AdobeRGB mogelijk maakt.

 

Nieuwsbrief