Moleskine notitieboekjes te digitaliseren met Evernote
Nieuws

Moleskine notitieboekjes te digitaliseren met Evernote

maandag 27 augustus 2012 11:32

Moleskine en Evernote komen samen met 'smart notebooks' waarmee je je aantekeningen op papier makkelijk digitaliseert.

Het analoge opschrijfboekje krijgt een digitaal element. De bekende notitieblokjesfabrikant Moleskine komt met een 'Smart Notebook' in samenwerking met de notitiedienst Evernote. De velletjes in deze notitieboekjes hebben gestippelde lijntjes die geoptimaliseerd zouden zijn voor de nieuwe iOS-app van Evernote. Je kan met de apps daardoor makkelijker aantekeningen vastleggen door er een foto van te maken.

Dat werkt met de nieuwe Page Camera-functie van Evernotes iOS-app. Je kan meerdere pagina's achter elkaar fotograferen binnen de app, waarna de functie automatisch het contrast aanpast en schaduwen verwijdert. Natuurlijk werkt dat ook met notitieboekjes die niet van Moleskine zijn. Maar bij de Moleskines zitten ook Smart Stickers en als je die bij notities plakt en ze fotografeert met Page Camera dan komen die schrijfsels automatisch in het juiste online notebook binnen Evernote te staan.

Daarnaast kondigde Evernote ook aan met een zakelijke clouddienst voor samenwerking aan teksten te komen, Evernote Business. De dienst start in december en kost 10 dollar per gebruiker per maand.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief