Motorola stopt 13 megapixel in smartphone
Nieuws

Motorola stopt 13 megapixel in smartphone

dinsdag 29 november 2011 11:56

Motorola komt met een zeer high-end smartphone met 13 megapixel camera en een 720p-schermresolutie.

Motorola brengt met de Dinara zijn eerste toestel met een 13 megapixel camera uit. De camera filmt in Full HD-formaat. Natuurlijk zegt het aantal megapixels niet alles over de beeldkwaliteit, maar Motorola plugt het toestel zelf heel onbescheiden als 'de koning van multimedia'. Die titel heeft ook te maken met het 4,5 scherm met een opvallende 1280 x 720 resolutie. 

Het toestel beschikt over een 1,2 Ghz dualcore-chip, 1 GB werkgeheugen en Dolby Digital Plus-audio. In eerste instantie is de Dinara alleen in China te koop, maar de kans is groot dat de high-end smartphone ook zijn weg vindt naar de VS en Europa. Net als de onlangs gelanceerde Droid Razr heeft de telefoon een uitstulping aan de achterkant op de plek waar de camera zich bevindt. De Dinara is wel gemiddeld 2 millimeter dikker dan de Razr die op zijn dunste stuk 7 mm meet.

De voorgenomen overname van Motorola door Google is overigens nog niet rond. De Amerikaanse en Europese toezichthouders op mededingingsgebied moeten de de acquisitie nog goedkeuren. De Europese Commissie meldde deze week wel dat voor 10 januari een besluit valt. Google meldde in augustus Motorola over te nemen voor een bedrag van 12,5 miljard dollar.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Is er iets bekend over de sensor grootte?

 

Op het plaatje staat naast de camera 1080p, maar in het artikel 720p. Welke van de twee klopt?

 

beide. video-opname 1080p, schermresolutie (weergave) 720p...

 

Ah, vandaar. Dank! :)

 
afbeelding van Michel H

Waarom opvallende 720p resolutie? We lopen hier gewoon een beetje achter. De Verizon HTC Rezound, Galaxy S II HD LTE, LG SU640 Optimus LTE, Galaxy Nexus zijn allemaal toestellen met diezelfde resolutie. Alleen hier nog niet verkrijgbaar :)

 

Nieuwsbrief