Muurschilderingen met verfkogels
Nieuws

Muurschilderingen met verfkogels

vrijdag 26 maart 2010 11:15

De Berlijnse Facadeprinter maakt muurschilderingen met behulp van een computergestuurd paintballapparaat.

De Facadeprinter lijkt op een opgevoerde stofzuiger met een gastank eraan vastgekoppeld. Maar hij zuigt niet, hij schiet. Hij lanceert vijf paintballkogels per seconde om muurschilderingen te maken. Met hulp van software kun je de 'muurprinter' programmeren om je vector-bestanden en JPG's op de muur te krijgen. Je kunt zelfs een usb-stick gebruiken om je afbeeldingen in te laden. Dat is toch wat spannender dan een projectie op een muur.

Het apparaat schiet de verfballetjes met een snelheid van 200 km per uur en er zijn in totaal dertien verschillende kleuren beschikbaar. De Facadeprinter kan afbeeldingen tot 8 meter hoog produceren. Hoe permanent de beschilderingen zijn, ligt aan het soort verf dat je gebruikt. Helaas is de Facadeprinter niet bijzonder nauwkeurig, want elk schot op de muur heeft een diameter van 5 tot 10 centimeter.

Of de Facadeprinter echt voor de huis-tuin-en-keuken artiest beschikbaar gaat worden is nog onbekend. Je kunt de uitvinders van de machine wel alvast boeken om een demo te geven.

Reacties

Helaas is hij niet erg nauwkeurig? Dat geeft toch juist het bijzondere effect?! Als je nauwkeurigheid wilt kun je net zo goed fotobehang proberen.

 
 

LOL, het is nep, maar leuk gedaan.

 

Volgens mij is dit er al een paar jaar.
"The mythbuster" hebebn hier wat mee gedaan:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=fKK933KK6Gg">Youtube</a>

 
Het principe is inderdaad hetzelfde, de uitvoering is erg anders - vind je ook niet?
 

www.hektor.ch
Hetzelfde maar dan met spuitbussen.

 

Nieuwsbrief