Muziek voor luie momenten met Lazify
Nieuws

Muziek voor luie momenten met Lazify

vrijdag 25 november 2011 13:54

Als je geen zin hebt om na te denken naar welke muziek je wilt luisteren, gebruik dan Lazify.

De Nederlander Daniel van Breda heeft Lazify ontwikkeld: een afspeellijstgenerator die heel eenvoudig muziek zoekt bij een nummer dat jij in je hoofd hebt. Hou je bijvoorbeeld van Voodoo Child van Jimi Hendrix, dan past daar volgens Lazify prima Light My Fire van The Doors bij. Of White Room van Cream.

De applicatie werkt ook voor zoeken naar gerelateerde artiesten. Zo vindt het programma Bon Iver, Villagers en Laura Marlin perfect bij James Vincent McMorrow passen. Lazify is een samenvoeging van Last.fm en Spotify. De afspeellijst kopieer en plak je in een nieuwe Spotify-playlist en de muziek wordt direct gespeeld. Ook fijn voor feestjes en om nieuwe muziek te ontdekken.

Lazify bestaat nu alleen nog maar op lazify.nl. Maar een grotere internationale release en een app lijken mij logische vervolgstappen.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Ik zal wel iets verkeerd doen maar ik krijgt het niet voor elkaar. Ik maak een nieuwe playlist aan. Maar wat ik ook probeer (beide manieren: zie website) er valt niets 'te plakken'.

 

Ha Robbie, lukt het wel om het gedeelte te kopieren onder 'Or manually copy the text below and paste it into a empty Spotify playlist'? Dat gedeelte dat begint met 'spotify:track...'. Dat stuk moet je helemaal kopieren, dan een nieuwe playlist openen en dan gewoon plakken. Bij mij werkt dat.

 

Probeer ook eens Spotibot.com. Genereert ook playlists die afgeleidt zijn van een ingegeven artiest.

Al met al zijn deze sites vrij overbodig als je SpotifyPremium hebt, aangezien je met Spotify gebruik kunt maken van "artiestradio". Ook op hetzelfde concept gebaseerd. Werkt perfect!!!

 

Inderdaad niet zo makkelijk als het lijkt. Maar met slepen van alle geselecteerde tracks uit lazify naar nieuwe playlist in spotify lukt het me. Erg leuk...

 

Mij lijkte het pas te kopiƫren nadat ik in het popupje met geselecteerde nummers klikte en vervolgens alles opnieuw selecteerde. Vervolgens nieuwe playlist aangemaakt, naam gegeven en appeltje-plak zaten de nummers erin. Geweldig. Nu nog als (iOS) app! :-)

 

*lukte - dank u autocorrect.

 

Op de iPhone kun je al Spotiseek gebruiken. Ze maken allemaal gebruik van de spotify api om related artists te krijgen en anders van de radio feature api. Kortom zelf bevatten ze helemaal geen eigen slimme algoritme of zo. Spotify zal zelf wel komen met de feautures op de iPhone (zoals nu al in de gewone desktop versie) als genoeg mensen erom zeuren en dan kunnen al deze apps naar de prullenbak. Dus grote internationale release: I don't think so.

 

iPhone gebruikers zijn meestal vrouwen

 

Of blond...

 

uhhh... ik gebruik al tijden Jango, werkt volgens mij het zelfde en kost helemaal niets, zonder abo en onbeperkt.

 

Nieuwsbrief