Na Galaxy smartphone en tablet nu ook een Galaxy Camera
Nieuws

Na Galaxy smartphone en tablet nu ook een Galaxy Camera

donderdag 30 augustus 2012 10:31

Samsungs Galaxy-lijn krijgt nu ook een compact-camera: de Galaxy Camera heeft Android, wifi en 3g om foto's gelijk online te zetten.

Na smartphones, tablets en mediaspelers gebruikt Samsung nu ook de merknaam Galaxy voor een camera. De Galaxy Camera werkt met Android-versie Jelly Bean en werd op de IFA in Berlijn gepresenteerd. De Galaxy Camera heeft een 16 megapixelsensor en een 21x zoomlens. Net als de Galaxy S III heeft hij een quadcore chip en een 4,8 inch touchscreen, waarop ook webbrowsen mogelijk is.

Het is niet de eerste wifi-camera met Android: Nikon kwam onlangs ook met zo'n model, de S800c, maar die maakt gebruik van de oude 2.3-versie van Android. En de Samsung-camera kan behalve via wifi ook via 3g foto's en filmpjes versturen. Er komt zelfs een 4g-variant. De Android-camera heeft ook een app om foto's automatisch via allerlei clouddiensten te backuppen.

De Galaxy Camera is vanaf het vierde kwartaal in Nederland te koop voor 599 euro.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

damm de prijs is zoooo hoog

 

Ik dacht dat telefoons op cameras gingen lijken, niet andersom...

 

de prijs ligt al wat lager en voor 31-12-12 krijg je korting bij aanschaf

 

Nieuwsbrief