Na touchscreen handschoenen nu knappe hoezen
Nieuws

Na touchscreen handschoenen nu knappe hoezen

woensdag 30 mei 2012 12:23

Mujjo vestigt zich definitief tussen onze favoriete Nederlandse accessoirelabels.

Het gaat lekker met de Nederlandse merken die accessoires maken voor onze gear. Miniot uit Schagen, dat naam maakte met de houten iPad-hoes, heeft een nieuwe pouch uitgebracht voor de iPhone 4/4S, verkrijgbaar in diverse houtsoorten. Travelteq kwam onlangs met de stoere canvas Voyager weekendtas. En iErnest heeft zijn fraaie lederen iPad hoes met draagkoord klaar.

Het Venlose Mujjo kwam afgelopen najaar op ons vizier met touchscreenhandschoenen. Niet bijster warm maar wel de eerste handschoenen die daadwerkelijk fijn werken op touchscreens, dankzij zilverdraad dat in het breisel zit verwerkt. Afgelopen week presenteerde het bedrijfje een serie knappe hoezen genaamd Originals voor iPhones, iPads en MacBooks gemaakt van Italiaans§ rundleer en vilt. De iPhone hoes bijvoorbeeld komt in bruin en wit leer, of in een vilten portemonneemodel met lederen sluiting. Voor Macbooks zijn er hoezen voor 11 en 13 inch Airs en de 13 inch Pro.

Mede-oprichter Tom Canters: "Wij maken dingen die we zelf mooi vinden en gaan heel projectmatig te werk. Eerder maakten we de GetPowerPad waarmee je je iPhone draadloos kunt opladen maar dat staat enigszins op hold. De technologie van near field magnetic charging moet eerst nog een stap verder zijn, zodat je de speciale laadhoesjes niet meer nodig hebt. Het Mujjo project past in die zin beter bij ons, wij richten ons vooral op design en branding." De handschoenen waren een hit. "We hebben er zo'n 35 duizend verkocht tussen november en half februari."

Het vijfkoppige team, inclusief een Aziatische stagiair voor de markt in het Verre Oosten, doet vrijwel alles zelf. Het ontwerp van de Originals hoezen komt wel van buitenaf. Canters: "We hebben intensief samengewerkt met een mode-ontwerper uit Hongkong wiens ontwerpen we hebben gefinetuned." Prachtige hoezen maar dit zijn niet de eerste hoezen van leer en vilt. Hoe lang denkt Canters dat die stijl nog in de mode blijft? "Poe, dat durf ik niet te zeggen. Wij willen tijdloze dingen creëren."

Canters heeft tot slot nog een nieuwtje. "Dit najaar komen we met een lederen versie van de touchscreenhandschoen. We werken samen met een Amerikaans bedrijf dat erin is geslaagd om op nano-niveau zilver in leer te verwerken waardoor er geen geleidende delen op de vingertoppen bijvoorbeeld meer te zien zijn. Het wordt erg mooi." In september weten we meer.

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

Ben erg benieuwd naar de lederen versie van de touchscreenhandschoen!

 

Nieuwsbrief