Nederlanders sms’en weer minder
Nieuws

Nederlanders sms’en weer minder

maandag 23 april 2012 16:17

Het mobiele dataverbruik is vorig jaar bijna verdubbeld. Het aantal verstuurde sms-berichten nam daarentegen af.

Het aantal bytes dat consumenten versturen met hun mobiel is in één jaar tijd praktisch verdubbeld, zo meldt de telecomtoezichthouder OPTA. Het dataverbruik is toegenomen van 3,2 petabyte in het eerste halfjaar van 2010 naar 5,9 petabyte in het eerste halfjaar van 2011. Het aantal mobiele abonnementen met internet is vorig jaar met zo’n 60 procent gestegen (van 5 miljoen naar bijna 8,2 miljoen).

De opkomst van mobiel internet blijft niet zonder gevolgen voor de sms. Nu we massaal aan de Whatsapp zijn gegaan, daalt het aantal sms-berichten. Per aansluiting daalde het aantal sms’jes per maand van 52 in het laatste kwartaal van 2010 naar 44 in het derde kwartaal van 2011.

De sms lijkt daarmee op termijn eenzelfde lot beschoren als de vaste lijn: het belverkeer over de vaste lijn is met zo’n 5 procent afgenomen: van 5,4 miljard minuten in het derde kwartaal van 2010 naar ruim 5,1 miljard minuten in het derde kwartaal van 2011. Het aantal belminuten via mobiel ligt nu net iets boven het aantal vaste belminuten (respectievelijk 22,9 en 22,2 miljard minuten in 2011).

Digitale televisie blijft populairder worden. Inmiddels is driekwart van de tv-aansluitingen digitaal. Een jaar eerder was dat nog 65 procent.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Wat heeft whatsapp toch en geluk h

 

Nieuwsbrief