Nederlanders willen 'Spotify voor films'
Nieuws

Nederlanders willen 'Spotify voor films'

maandag 23 april 2012 15:13

Nederlandse consumenten willen geen losse films huren maar geven de voorkeur aan een Spotify-model voor films.

Niet afrekenen per filmstream of download, maar een vast bedrag per maand betalen en vervolgens onbeperkt films kunnen kijken. Daaraan geven Nederlandse consumenten in een nieuw onderzoek door GfK de voorkeur. Twee keer meer mensen die door Intomart GfK en GfK Reail & Technology zijn ondervraagd antwoordden een online filmabonnement te willen ten opzichte van betalen per film.

Online films huren kan in Nederland legaal via onder meer Apple's iTunes, Videoland On Demand, Pathe Thuis, Veamer en tv-aanbieders als UPC, Ziggo, Tele2 en KPN. Op dit moment is het abonnementsmodel nog niet populair bij de Nederlandse aanbieders van 'video on demand'. Alleen Ximon.nl biedt een onbeperkt filmabonnement voor 12,50 euro per maand, maar op die site zijn alleen Nederlandse films en series en internationale arthouse-titels te vinden.

In de VS heeft Netflix al tijden zo'n onbeperkt streamingabonnement, maar het wachten is nog altijd op de Europese expansie. Het bedrijf zocht vorig jaar wel Nederlandstalige medewerkers, maar een introductie is nog altijd niet in zicht.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief