Nederlands eerste dakboerderij van formaat
Nieuws

Nederlands eerste dakboerderij van formaat

dinsdag 05 juni 2012 14:45

Morgen wordt het grootste Urban Farming Dak van Europa geopend. In een kantorencomplex langs de A10 eten werknemers straks van eigen dak.

Waarom groente en fruit van kilometers ver laten komen wanneer je 3000 vierkante meter tot je beschikking hebt? Bovenop het voormalige V&D-kantoor in Amsterdam dat duurzaam werd gerenoveerd, verrees de afgelopen maanden een heuse dakboerderij. Groene daken zijn al langer een trend, maar een urban farming van dit formaat was er nog niet in Nederland of Europa.

Het dak werd voorzien van grote houten bakken, een irrigatiesysteem en duizenden liters aarde. Het kantoorcomplex Zuidpark verbouwt hier groente en fruit voor de bedrijfsrestaurants in het pand, maar individuele werknemers kunnen zich ook aanmelden voor een eigen moestuintje. In te vullen naar eigen inzicht en de oogst kan direct in het groen opgegeten worden.

Het idee is dat medewerkers van verschillende bedrijven elkaar tegenkomen in hun aangrenzende tuintjes. Samen zaaien en oogsten als basis voor duurzame samenwerking op de werkvloer, het is weer eens wat anders dan een praatje bij het koffieapparaat.

Jaloers op de stadsboeren die een nieuwe betekenis geven aan het woord kantoortuin? Dan kun je een vergaderplekje op het dak huren.

Reacties

Ik eet liever niet van een van een tuin pal aan de snelweg.

 

Lekkere domme reactie weer.. Het gros van onze landbouw ligt langs (snel)wegen.

 

Nieuwsbrief