Nederlands marktaandeel iPad hoger dan wereldwijd
Nieuws

Nederlands marktaandeel iPad hoger dan wereldwijd

dinsdag 23 oktober 2012 09:01

Bijna driekwart van de tablets in Nederland is een iPad. En de rest zijn Galaxy Tabs.

Van de honderdduizend tablets die maandelijks in Nederland over de toonbank gaan, is momenteel 72 procent een iPad en 25 procent is een van Samsungs Galaxy Tabs, meldt All About Phones op basis van de Nederlandse marktcijfers van onderzoeksbureau GfK. Het marktaandeel van de iPad is daarmee in ons land groter dan in bijvoorbeeld de VS, waar de iPad volgens IDC 68 procent van de tabletmarkt in handen heeft. Het wereldwijde marktaandeel is volgens iSupply 70 procent.

Andere tablets dan die van Apple of Samsung spelen in Nederland een zeer bescheiden rol. Asus heeft een marktaandeel van 2 procent. Onduidelijk is nog het aandeel van de nieuwe Google Nexus 7. Ook zijn de meeste tablets de goedkopere modellen met alleen wifi. Dat geldt voor driekwart van de tablets in Nederland, terwijl een kwart wel online kan via een mobiel netwerk.

Vanavond kondigt Apple naar alle waarschijnlijkheid de iPad Mini aan die de concurrentie aan moet gaan met instapmodellen als de Google Nexus 7, Amazons Kindle Fire en de 7 inch Samsung Galaxy Tab 2. Houd rond 20:00 Bright.nl in de gaten.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief