Nederlands Surface-debuut nog onbekend maar hij komt binnenkort
Nieuws

Nederlands Surface-debuut nog onbekend maar hij komt binnenkort

woensdag 24 oktober 2012 08:20

Microsofts Surface-tablet, eind deze week in de VS te koop, komt ook naar Nederland. Prijzen beginnen bij 499 euro.

Microsoft bevestigde bij de Amerikaanse start van de voorverkoop van de Surface RT-tablet vorige week nog niet de verkoop in Nederland. Maar webwinkel Tabletcenter.nl van Coolblue meldt nu de Windows 8-tablet te gaan verkopen als officiële dealer van Microsoft. Dat betekent dat de Surface hier ook op de markt komt. Prijzen voor de tablet zijn vanaf 499 euro.

Dat zou betekenen dat hij hier 20 euro duurder is dan in de Duitse Microsoft Store. Maar de officiële Nederlandse prijs blijft voorlopig onbevestigd, evenals de startdatum van de verkoop. Microsoft maakt daar op een later moment informatie over bekend, mogelijk bij de presentatie van Windows 8 in Nederland donderdag. Een dag later is Windows 8 te koop en ligt de Surface-tablet in de eerste landen in de winkel: de VS, Canada, Australie, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

De eerste Surface-tablets werken met Windows RT, een speciale Windows 8-versie voor apparaten met ARM-processoren in tegenstelling tot de volledige Windows 8 voor Intel-chips. Een verschil van Windows RT is het ontbreken van ondersteuning voor oude Windows-programma's, die op tablets met Windows 8 wel werken. Microsoft zorgt hiermee bij consumenten voor verwarring. En ook bij de eigen medewerkers, want zij kunnen de verschillen tussen Windows RT en Windows 8 ook nog niet goed uitleggen.

Intussen lijkt Microsoft in fotomateriaal op zijn eigen site ook te lekken dat er een Surface-smartphone aan komt, al kan het ook gaan om een prototype dat nooit op de markt komt.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ik wens Microsoft veel succes, na die clusterbom van Apple van gisteren...

 

Clusterbom? Een kleinere iPad en verder wat evolutie van bestaande producten, gebracht door een man met nog geen promille van het charisma van Jobs.

Ik ben al jaren Apple fanboy, maar van de Surface gaat mijn hartje sneller kloppen, zeker in combinatie met de Pro-versie van Windows 8. Nee, de dagen van de Applemagie zijn voorbij. Tijd om de ramen en deuren weer open te zetten voor frisse lucht!

 
 

Daarom zeg ik: in combinatie met de Pro-versie van Windows 8. Waarom MS met een RT-versie van Windows 8 komt is mij ook niet duidelijk.

 

Misschien omdat x86 tablets gewoon altijd hebben gefaald. En nu weer, daar wil ik best over wedden. ARM is the way to go, alleen moet je er geen potje van maken, zoals Microsoft nu doet.

 

O, nou dan zou ik er verder niet teveel aandacht aan besteden. iPad Mini al besteld?

 

Instap model iPad vergeleken met instap model Surface.

Schermresoltie:
De iPad 2 resolutie: 1024-by-768
De iPad 2 resolutie: 2048x1536
De Surface RT resolutie: 1366-by-768
De Surface PRO ersolutie: 1920-by1080

Scherm afmeting:
De iPad 2/3: 9,7 inch
De Surface: 10,6 inch

Aansluit mogelijkheden:
De iPad 2/3: 30 pin connector met beperkte USB mogelijkheden De Surface: USB ingang. HDMI uitgang, Micro-SD kaartlezer.

Zakelijk:
De iPad 2/3: geen office (alternatieven kosten 24€ (numbers, keynote & Pages €8 per stuk, met zeer beperkte mogelijkheden en competability.) De Surface: Office (bij aanschafprijs inbegrepen)

OS:
De iPad 2/3: Extreem saai iOS zonder enige interactie De Surface: Windows 8 RT, met dynamisch nieuwe look

Alternatieve bedienings mogelijkheden:
De iPad 2/3: stylus (niet inbegrepen. Geen palm rejection) De Surface: Bij de touchcover en type cover zit ook een touchpad ingebouwd. Dus voor de laptop fanaten, ook te bedienen met een muis als je dat even prettiger vind en hij werkt met drukgevoelige stylus. (palm rejection is nog onduidelijk.)

Apps:
de iPad had ook niet al die apps vanaf de start.
MS verwacht zo'n 100.000 apps binnen een maand of 3 meen ik. Waarschijnlijk is er snel genoeg heel veel keus. Momenteel heeft de iPad op dit moment een streepje voor heeft wat Apps betreft.
De iPad heeft dus als enige (tijdelijke) voordeel het aantal apps.

De Surface wint op bijna alle andere vlakken. De Surface met windows 8 Pro gaat zelf verder in mogelijkheden. Nou wie verder kan kijken dan zijn neus lang is, kan een goede keuze maken...

De eerste reviews hebben het over sluggishnes van Windows RT. Ik ben erg benieuwd.
als ik er koop zal het voor mij sowieso de PRO worden omdat ik er dan ook gewoon desktop software op zou willen kunnen draaien.

Kom je thuis dan sluit je je monitor keyboard en muis aan en ga je verder op het grote scherm.

Spannende tijden.
Waar Apple Thinnoveert Innoveer Microsoft.
2013 zal het winnende platform uitwijzen.
Ik gop op Microsoft.

 

Wees reeel: Microsoft loopt ongeveer 3 jaar achter op de iPad. Dat loop je niet 123 in. Kijk hoe traag Android op stoom is gekomen op de tablet.

Mark my words: over een jaar loopt Win8 nog steeds te klungelen, laat staan Win RT. Wedje maken?

 

Jahoor waarom wedden we?

Hoogmoed komt voor de val. Daar staat apple nu.
Ze weten niet meer wat ze moeten maken en gaan dan maar verfijnen wat ze hebben. Dat zal door gaan tot iemand ze ingehaald en verbeterd heeft.

Windows 8 met Surface maakt een sterke indruk.
Gewoon je USB rand apparatuur aan kunnen sluiten.
Echte multitasking met meer dan 1 programma tegelijkertijd op je scherm. Flash (hoe dood ook maar het is er) SD card slot. En keuze. Wil je alles wat je ipad kan en net ff meer dan is de RT genoeg. Wil je alles wat je PC kan wacht je op de Surface Pro.

Kwestie van marketing van microsoft waarin ze laten zien dat het meer kan dan de ipad. Sterker nog. Dat het verder gaat waar de ipad je in de steek laat. Met het arsenaal van commercials dat klaar staat moet dat zeker lukken.

 

Ik heb de surface nou een paar weken en ik kan niet anders zeggen dat ik er erg tevreden mee ben. Hij is lekker snel en goede aansluitmogelijkheden. Een aanrader!

http://www.mobiel-abonnement-vergelijken.com/

 

Nieuwsbrief