Nederlandse 3d-printshop start groots in New York
Creative Class

Nederlandse 3d-printshop start groots in New York

vrijdag 19 oktober 2012 10:09

Het Eindhovense Shapeways heeft in New York de Factory of the Future geopend: meer dan 2000 vierkante meter vol met 3d-printers.

Shapeways begon in 2007 als een spin-off van Philips en is uitgegroeid tot een webshop waarbij je zelf de producten kunt maken en uit laten printen in 3d. In november vorig jaar werd bekend dat deze start-up bijna 4 miljoen euro aan investeringen ontving om onder andere een printfabriek in New York te beginnen.

In maart dit jaar werd er al een distributiecentrum geopend, zodat Amerikaanse bestellingen direct vanuit New York bezorgd worden en gisteren opende burgemeester Bloomberg de Factory of the Future: een ruimte van meer dan 2000 vierkante meter met 3d-printers en met het potentieel om drie tot vijf miljoen unieke producten per jaar te maken.

De burgemeester sprak warme woorden over de printshop: "New York City – het centrum van creativiteit, innovatie en ondernemerschap – is een natuurlijk thuis voor Shapeways en we kijken uit naar wat voor opwindende producten – en hoogwaardige banen – zij kunnen creëren."

Met de opening van de fabriek kondigde de burgemeester ook een nieuwe wedstrijd aan: New York’s Next Top Makers. Met deze competitie wil hij 3d-printen en innovatie in New York promoten. Natuurlijk in combinatie met de Shapeways.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Nieuwsbrief