Nederlandse genomineerd als internetstrijder
Nieuws

Nederlandse genomineerd als internetstrijder

woensdag 25 april 2012 13:38

Wie heeft de belangrijkste bijdrage geleverd aan een open internet? The Guardian organiseert een peiling.

Eén van de twintig genomineerden is D66-Europarlementariër Marietje Schaake. Zij heeft haar nominatie voor de ‘Open 20’ te danken aan haar verzet tegen het omstreden anti-piraterijverdrag ACTA. Volgens The Guardian is zij een ‘toonaangevende strijder voor internetvrijheid’. “Wat een eer!”, schrijft Schaake op Twitter.

Schaake staat in een illuster rijtje. Andere genomineerden zijn onder meer: internetgrondlegger Vint Cerf, Napster-oprichter Shawn Fanning, PGP-bedenker Phil Zimmerman en Eben Moglen (voorvechter van vrije software).

Op het moment van schrijven staat Schaake in de peiling ruim voor op de andere genomineerden, met 53,6 procent van alle uitgebrachte stemmen. Op de tweede plaats staat Dunja Mijatovic die zich als vertegenwoordiger van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) inzet voor de vrijheid van meningsuiting op internet.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief