Nederlandse videodienst Ximon naar iPad en Samsung Smart TV
Nieuws

Nederlandse videodienst Ximon naar iPad en Samsung Smart TV

dinsdag 04 september 2012 16:55

De Nederlandse online videotheek Ximon heeft nu een eigen iPad-app en een app voor Samsungs Smart TV.

Ximon is sinds vorig jaar een site voor betaald streamen van oude Nederlandse films en tv-series. Ook verhuurt de site streams naar buitenlandse arthouse films en documentaires. Tot nu toe kon het kijken alleen via het web, maar Ximon heeft nu een eigen iPad-app uitgebracht.

Volgens Ximon worden alle video's gestreamd in een zo hoog mogelijke kwaliteit. "iPad 3 gebruikers kunnen met de app genieten van Full HD streams tot 1080p. Trailers zijn gratis." De app ondersteunt ook Airplay voor streamen via Apple TV naar een televisie. Ximon biedt niet alleen betalen per film maar ook een 'all you can watch'-abonnement: voor 9,50 euro per maand onbeperkt films en series kijken.

Tegelijkertijd kondigde ook Samsung een Ximon-applicatie voor zijn Smart TV-systeem aan. Voorlopig is Ximon exclusief bij Samsung beschikbaar en niet op smart tv-systemen van andere fabrikanten of het nieuwe Google TV. Zo'n deal heeft Samsung sinds kort trouwens ook met Eredivisie Live.

Ximon daarentegen stelt dit jaar ook apps voor andere smart tv's en de Playstation 3 uit te brengen. Een Android-app volgt volgend jaar. Lees ook ons interview met Ximon van vorig jaar.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief