Nee, Jackie Chan is niet dood
Nieuws

Nee, Jackie Chan is niet dood

woensdag 30 maart 2011 16:32

1 April komt er weer aan. En dat betekent oppassen. En nee, Jackie Chan is dus niet overleden aan een hartaanval.

‘RIP Jackie Chan’ was dinsdagmiddag een trending topic op Twitter. Maar de acteur was helegaar niet overleden aan een hartaanval, zoals veel Twitteraars (waaronder een correspondent van de NOS en de Volkskrant) geloofden na het lezen van een nepnieuwsbericht. De 56-jarige Chan is nog gewoon alive and kicking en zal later dit jaar te zien zijn in de film 1911.

In het artikel staat zelfs een nepcitaat van de Amerikaanse president Obama. ‘Jackie Chan is een man die kan praten via zijn talent, hij herinnert ons aan de kracht van de mensheid. Hij zal altijd in onze harten blijven, hij heeft tal van generaties geïnspireerd. Eerst Nate Dogg en nu Jackie Chan.’

De komende dagen zal de berichtenstroom met totale onzin verder aanzwellen. Het is namelijk weer die tijd van het jaar dat je geen bericht kunt geloven: 1 april komt eraan.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Grapje zeker?

 

'helegaar' rarre typo...

 

dit vindt ik geen grappen omdat te twitteren ik vindt het smakeloos

 

VIEZE FLIKKERS JULLIE MOGEN NIET LIEGEN

ZMA

 

@Ibrahim Afelay:

Je achternaam is met dubbel 'l': Afellay.

 

jackie chan laat ik hem kien karate kid
karaet mohamed zijn maijn karate jaden smith
mr han karate hem kis laat part 10 mohamed
films van karate kid nu gon ik maa part 12
rustu van karate mohamed laat

 

Nieuwsbrief