Rabobank belooft beterschap na klachten over nieuwe app
Nieuws

Rabobank belooft beterschap na klachten over nieuwe app

woensdag 28 oktober 2015 12:30

Twitter blijft volstromen met klachten over het nieuwe app-ontwerp van Rabobank. De bank werkt aan een update.

De Rabobank verraste zijn gebruikers met een update van zijn mobiele app. De vertrouwde interface is volledig op de schop genomen en vervangen voor een naar eigen zeggen 'overzichtelijk ontwerp & een persoonlijke omgeving die draait om jou'. De nieuwe app heeft enkele nieuwe functies, zoals een chatdienst voor vragen en voorkeursinstellingen. Hieronder een screenshot van de nieuwe app:

Op Twitter dachten Rabobank-klanten daar wel anders over. De app zou traag en onoverzichtelijk zijn, mede door de hoeveelheid nieuwe functies. Gebruikers verlangen terug naar de oude interface. Rabobank zegt dat zaken als 'snelheid, look en feel' van de vernieuwde app hoog op de technische agenda staan. Er wordt dus aan gewerkt.

De Rabobank wil in een update ook ondersteuning voor vingerafdrukherkenning TouchID en het zoeken in transacties toevoegen.

Ondertussen gaat de 'shitstorm' op Twitter nog even door.

Reacties

Oud nieuw, Daniël Verlaan schreef een zelfde verhaal op 11 september. Overigens ben ik de touchID nog niet tegengekomen in de app. Vind het helemaal niet zo'n slechte app alleen het ontbreken van een zoekfunctie is een misser. Verder erg handig dat je direct kunt chatten met een bankmedewerker vanuit de app. En laten we wel wezen, grootste deel van de mensheid heeft moeite met verandering ook al roepen we allemaal heel hard dat we innovatie hoog in het vaandel hebben.

 

Ah, artikel update is iets genuanceerder en up-to-date. Dank.

 

Waarom zou ik een app voor de bank willen? Misschien omdat hun 'randomreader' totaal ontspoord is en op een tweede telefoon lijkt. Die randomreader is voorbeeld van 1) te dure bankkosten, 2) hip willen doen en 3) security through obscurity.
Geef mij maar een beetje controle op het proces. Triodos doet dat perfect. Bedrag is input voor beveiligingscode, en boven bedrag X ook deel IBAN nummer. Daar is bijna niet mee te frauderen.

 

Nieuwsbrief