Neptune Pine smartwatch is slim zonder smartphone
Nieuws

Neptune Pine smartwatch is slim zonder smartphone

woensdag 23 januari 2013 09:26

Het slimme horloge is volgens de makers de eerste volledig zelfstandige smartwatch ter wereld.

We zagen afgelopen tijd veel smartwatches verschijnen. Het populaire Kickstarterproject Pebble, de Italiaanse I’m Watch en zelfs Apple en Intel zouden aan een slim horloge werken. Maar die hebben allemaal een Bluetoothverbinding met je smartphone nodig om meer te bieden dan alleen de tijd.

Daar wil de Neptune Pine verandering in brengen. Het draagbare uurwerk van het Canadese Neptune Computer Inc. belooft veel. “Bellen en gebeld worden, video’s opnemen en foto’s maken, e-mails versturen, browsen met wifi of 3G, muziek afspelen, je hartslag meten en ga zo maar door. Bijna alle mogelijkheden die een high-end smartphone je ook biedt,” valt er te lezen op de productsite.

De Pine werkt met een microsimkaart waardoor het zelfstandig aan de slag kan. Hij draait op een zwaar aangepaste versie van Android 4.0 die speciaal is gemaakt om op het 2,5 inch touchscreen te passen. Op het scherm past trouwens ook een virtueel toetsenbord waarvan de individuele toetsen volgens de makers net zo groot zijn als die van de iPhone. 

Gat in de markt?Terwijl smartphonefabrikanten zich steeds meer richten op phablets lijkt het kleine schermpje van de Pine toch wat gepriegel. Vooral als je er op wilt surfen. Misschien zijn smartwatches wel gewoon bedoelt als verlengde van je smartphone in plaats van een op zichzelf werkend apparaat. De toekomst zal het uitwijzen.

De smartwatch is in eerste instantie enkel verkrijgbaar in Canada en de Verenigde Staten en wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2013 geleverd. Een pre-order kost je omgerekend 300 euro.

Nieuwsbrief