Netflix open voor Britten en Ieren
Nieuws

Netflix open voor Britten en Ieren

maandag 09 januari 2012 13:42

Netflix is gestart in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Wanneer is Nederland aan de beurt?

Netflix is maandag van start gegaan voor Britten en Ieren, meldt het Amerikaanse bedrijf. De online videotheek biedt streams van films en tv-programma's voor een vast maandbedrag: 6 of 7 Britse pond. Netflix was tot nu toe alleen in Noord- en Zuid-Amerika verkrijgbaar. De introductie in Groot-Brittannië en Ierland betekent de start van de Europese opmars van de bekende internetvideotheek.

Wanneer de dienst voor Nederlanders beschikbaar komt is nog niet bekend. Netflix zou wel in meerdere Europese landen willen introduceren. Vorig jaar verschenen nog enkele vacatures waarin werd gevraagd naar beheersing van de Nederlandse taal. Dat is allicht een goed teken.

Vorige maand startte Pathe, bekend van de bioscopen, met een eigen online videotheek, Pathe Thuis. Videoland en MovieMax verhuren al langer online films, net als Apple overigens. Maar deze diensten hebben allemaal geen abonnementmodel zoals Netflix.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ik vraag mij af wat het onderscheid is tussen de verschillende aanbieders, qua aanbod. Mijn evaring tot nu toe met Videoland ed. is dat er geen hele recente films of tv-series worden aangeboden.

 

Het nederlandse Ximon biedt wel een abonnementsmodel aan. Maar ook hier is het aanbod toch wat beperkt. Voordeel is wel dat er veel nederlandse produkties te vinden zijn.

 

klopt, maar ximon is (vooral) voor Nederlands materiaal..

 

En zoals altijd lopen wij weer dik achter de rest aan

 

Ik dacht altijd dat Netflix een leuke oplossing was, maar ik heb de mogelijkheden even bekeken via een VPN. Wat een hels systeem. Films zoeken gaat voor geen ene meter, het duurt eeuwen voordat films beschikbaar worden en de kwaliteit is niet geweldig. Er zijn genoeg sites waar je NZBs van kan plukken, die overzichtelijker zijn, meer informatie geven over de film (En kwaliteit) en een aanbod hebben dat giga veel groter is. Gabe Newell (Valve/Steam) heeft laatst nog zo'n mooi verhaaltje gehouden. Het probleem ligt bij de service die er aangeboden wordt, niet de prijs. Steam is een geweldig programma en daarvoor willen mensen wel betalen. Voor een halfbakken systeem zoals Netflix ga ik nu eenmaal niet betalen. Spotify doet het redelijk tegenwoordig in de muziek wereld, maar die software kan een gigantische overhaul gebruiken. Ik blijf lekker downloaden. Dan heb ik alles snel beschikbaar, goede kwaliteit, makkelijk te vinden en kan ik het afspelen hoe ik het wil.

 

Kan alleen een succes worden als de ui flink verbeterd wordt en ook actuele series aangeboden worden. Ik ben een tevreden gebruiker van spotify "premium" maar het zou waardeloos zijn geweest als ik pas half jaar na uitbrengen in de vs pas het nummer kan horen. Waarom met film en series dan wel zoiets achterlijk. De halve westerse wereld heeft het net volgeblogd over Breaking Bad seizoen 4 en game of thrones (dat april weer begint) en in NL zijn ze net met seizoen 1 bezig en game of thrones is nog niet eens te zien. Dus Netflix, afgezien van UI is ok, maar dan alleen als het aanbod gelijk is aan de VS. Anders blijf ik lekker downloaden en ondertiteling van Bierdopje er bij. Geen belemmeringen!

 

Ik heb een vpn en netflix op mijn ipad en iphone. Netflix is erg handig en het aanbod is sterk verbeterd ten opzichte van een paar maanden geleden. Dat het aanbod van slechte kwaliteit is is onzin. Nieuwere series en films worden in HD aangeboden. Ik hoop dat Netflix snel hier wordt gelanceerd!

 

Ik gebruik ook Netflix via VPN (zowel op mijn Mac als mijn Ipad) en ben er zeer tevreden mee. Zowel de kwaliteit als het aanbod hoewel dat laatste natuurlijk een kwestie van smaak blijft.
Zou mooi zijn als deze dienst (of een vergelijkbare variant) echt direct in NL beschikbaar komt. Uiteindelijk is de VPN constructie toch een noodgreep, mooiste is direct en rechtstreeks met de snelst mogelijke verbinding.

 

@ 09-01-12, 06.33 u: Ooit liep Nederland echt voorop, we waren het eerste land ter wereld dat met het toen nog Amerikaanse internet werd verbonden. Tegenwoordig lopen we alleen maar nog voorop met het uitdelen van belastinggeld van werkend Nederland aan Brussel, Griekenland en ontwikkelings -hulp.

 

Nieuwsbrief