The Next Web stopt met magazine voor Android
Nieuws

The Next Web stopt met magazine voor Android

maandag 31 december 2012 11:01

Slecht nieuws voor Androidgebruikers: The Next Web stopt vanaf 2013 met hun gratis magazine voor het mobiele platform.

Al na twee maanden houdt technologiewebsite The Next Web op met de Androidversie van zijn digitale magazine. TNW Magazine, dat bij Android speciaal voor de Nexus 7 was geoptimaliseerd, zal na de komende editie niet meer voor het mobiele platform worden uitgegeven. Dit meldt The Next Web-oprichter Boris Veldhuijzen van Zanten in een gedetailleerde blogpost.

De reden is simpel: het maken van een Androidversie van TNW Magazine kostte te veel tijd en het leverde uiteindelijk veel te weinig lezers op. Voor elke Android-download haalde tachtig iOS-gebruikers het magazine op hun iPad binnen. In november had de iOS-versie van TNW Magazine nog 43.000 gebruikers. Dit zou betekenen dat de Android-app ongeveer 537 keer gedownload zou zijn.

"Je maakt een prachtig magazine voor de iPad en verlaagt het dan naar een Androidversie", aldus Veldhuijzen van Zanten. "We moesten filmpjes, geluiden, interactiviteit en content verwijderen, en dan nog plaagden vastlopers de app. Het platform is minder intuïtief en meer gefragmenteerd dan iOS. En hoewel Androidgebruikers altijd graag van zich laten horen, bleken ze onze magazines niet te downloaden en te lezen."

De laatste editie van TNW Magazine is gratis in de Google Play Store te downloaden.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Dit keiharde praktijk voorbeeld vertelt eigenlijk alles. Toch zijn er mensen die blijven volhouden dat Android net zo goed of zelfs beter is dan ios. Dat mensen alleen maar apple kopen om het logo. De Iphone 5 is niet voor niks sneller dan de samsung s3, ook al heeft de s3 op papier betere hardware specs. Dat heeft allemaal met het besturingssyteem te maken en de afstemming van de hard- en software op elkaar. Dat is de kracht van Apple. En dan heb ik het nog niet eens over hoe makkelijk alles werkt etc. Avé

 

Ik blijf volhouden dat Android voor mij beter is dan iOs. Daar heb ik ook niet maar een beetje twijfel over. Apple, Microsoft en Google zijn echt niet het probleem in de vergelijking. Dat zijn de gebruikers die beweren te weten wat beter is voor íedereen. Mijn persoonlijke voorkeur komt vooral voort uit de aanpasbaarheid van Android. Dat is sowieso mijn hele probleem met Apple producten. Zelfs mijn iPod heeft andere software, omdat dat voor mij allemaal veel fijner werkt. Toch kan ik mensen die minder geeky zijn en een iPhone, iPad, AppleTV en Macbook pro hebben best begrijpen. Voor hen werkt het allemaal prima en voor hen zal iOs (En Apple in het algemeen) veel fijner zijn.

Apple heeft weinig last van fragmentatie. Dat is vooral voor de non-geeky mensen het voordeel. Alles werkt relatief gemakkelijk met elkaar. Dat is inderdaad de kracht van Apple, maar om nou tussen de regels door te zeggen dat Apple daarom simpelweg beter is maakt je net zo inhoudsloos als de mensen die menen dat Android simpelweg het beste voor iedereen is. Van een Vrijdenker had ik meer verwacht.

 

Er zijn natuurlijk ook ontwikkelaars die het wel kunnen. M.a.w. zijn dit prutsers of zijn die anderen zoveel beter?

Overigens nooit gehoord van twn.

 

waarom is dit een 'keihard praktijkvoorbeeld'? Ik zie geen verband tussen een magezine en de eeuwig treurige strijd..

 

Misschien gewoon geen goede android ontwikelaars aangenomen?

 

Oh, heb ik op wat gevoellige robot teentjes getrapt. Sorry hoor :-).

 

Het is meer het lachwekkende van je kortzichtige mening in combinatie met je veelbelovende gebruikersnaam. Dat zorgt voor tegenstrijdigheid en dat vinden mensen wel grappig.

Geschreven vanaf een iPhone 5 overigens.

 

Ik geloof niet dat Boris "prutsers" in dienst heeft hoor! ;)

Zou dit een eerste schaap kunnen zijn?

Foute boel als je je magazine niet gewoon in 'standaarden' kunt uitvoeren.

 

@Franklin. Niet jokken jongen, je hebt gewoon een samsung.

 

Nou, je kunt zeggen wat je wilt. Maar dit is wel iets wat speelt natuurlijk.
Android heeft gewoon fragmentatie. Voor iOS is het stukken simpeler lijkt me. En dat blijkt ook wel..niet alleen uit deze app, maar je leest het vaker..ook dat het voor Android veel later uitkomt dan voor iOS (vrij veel apps).

Iedereen moet lekker kopen wat hij zij wil. Maar Android is voor de mensen die inderdaad veel willen stoeien met hun toestel of voor mensen die niet al teveel geld hebben (of uit willen geven).
Kun je een iPhone betalen en wil je gewoon een apparaat dat het doet wat het moet doen en ook nog eens supermakkelijk en snel zonder vastlopers etc. dan altijd voor een iPhone gaan.
En nee, ik been geen fanboy, zal me verder een worst zijn wat iedereen koopt..heb zelf ook Android geprobeerd, maar man man man wat een rotzooi. Accuproblemen, behoorlijk instabiel. Apps die lang zo lekker niet werken of er niet zijn.

Android is leuk als je met Custom Roms wilt klooien etc. (soms moet je ook wel als er geen updates meer komen omdat je toestel zogenaamd te oud is).
Maar nogmaals, ieder zijn ding. Lekker allemaal kopen wat je zelf wilt.

 

Je maakt een hele slechte app (nee sorry, veel getest maar echt heel slecht)

Je "optimaliseerd" hem voor 1 van legio Android tablets (Ik gebruik zelf nu een TAB 2 7" die vergelijkbare specs heeft en een 4.2 ROM en zelfs daar werkt het magazine al niet op)

Je brengt geen update uit om problemen te verhelpen.

En gaat vervolgens lopen klagen dat de APP niet wordt gedownload? En met 60 reviews in de Market zou ik het heel raar vinden dat de app nog geen 600x gedowload is. Ik vind het niet raar dat er minder dan 600 gebruikers zijn, want bij mij ging hij na wat testwerk exit omdat het een dramatisch app was.

Wanneer gaan webpublishers trouwens eens stoppen met die apps en gaan ze fatsoenlijke tablet optimized web magazines maken. Scheelt een enorme bak kosten, haalt de drempel van het app downloaden weg en geeft echt meerwaarde.

 

iPad 4 gekregen. Aanlsluiten op de Mac van 4 jaar geleden, geen verbinding. Reden, software van iTunes moet geupdate worden. In iTunes willen updaten, melding, kan niet, want de hardware wordt niet meer ondersteunt. Aansluiten op de pc. Eerst van alles moeten installeren en updaten voordat ik maar 1 bestand er op kon zetten en dat alleen via de Apple software. AL met al, 2,5 uur bezig om 1 bestand erop te zetten. Apple doet wat het moet doen, niets meer, wil je meer of verwacht je meer, dan houd het op. Maar man o man, houd eens op met dat achterlijke, ik ben beter, nee ik ben beter, stelletje kleuters!!!!!!!!!!! Het besluit van NextWeb is puur financieel, want als 1 miljoen Android gebruikers het hadden gedownload, dan zouden ze gewoon doorgegaan.

 

Dat is jou probleem en fout... als je het slim aangepakt had had je de itunes niet nodig gehad .. En je hebt meer software dan itunes voor bestand verwisseling van je ipad ipod iphone...

 

Nieuwsbrief