NFC betalen in nieuwe versie Android
Nieuws

NFC betalen in nieuwe versie Android

dinsdag 16 november 2010 14:41

De nieuwe versie van Android die binnenkort verschijnt, krijgt ondersteuning voor draadloos betalen via NFC-techniek.

Google-topman Eric Schmidt vertelde dat tijdens een Amerikaanse conferentie. Over enkele weken is Android volgens hem beschikbaar. Schmidt had bij het interview op het podium een Samsung Nexus S meegenomen. Dat toestel lekte eerder al uit als de eerste Android-telefoon met versie 2.3 (Gingerbread).

Android 2.3 krijgt behalve videobellen ook NFC, Near Field Communication. Dat is een draadloze standaard die telefoonmakers kunnen inbouwen waarmee op korte afstand contactloze transacties zijn te verrichten door de telefoon tegen een NFC-chip in kassa's of apparaten te houden. Smartphones ziet Schmidt als de 'creditcards van de toekomst'.

NFC-betalen is de afgelopen jaren op meerdere plekken in Nederland getest, maar werd tot nu toe geen succes doordat er speciale mobieltjes met NFC-chips voor nodig zijn. Mogelijk komt het aanbod aan telefoons geschikt voor NFC nu wel op gang. Ook Apple heeft plannen om NFC in te bouwen in de iPhone.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Dát is goed om te horen. Had idd al vernomen dat Apple bezig was met NFC, nu Google (met HTC, Samsung etc. achter zich) ook aan boord is, zou het best wel eens kunnen dat we al snel NFC in het echt kunnen gebruiken. En dat zou super zijn. Gewoon je portemonnee en sleutels thuis laten en alles met je foon doen. Moet je die niet kwijtraken natuurlijk, maar dat geld eigenlijk voor je sleutels en je portemonnee ook.

The future is bright!

 

Voor Google is het natuurlijk enkel het softwareverhaal, Apple zal zorgen voor software en hardware.

 

Ze hoeven alleen nog maar te zorgen dat het niet te hacken is.

 

Nieuwsbrief