Niet weer IKEA
Nieuws

Niet weer IKEA

maandag 11 juli 2011 14:09

Voor wie goed zoekt, biedt Marktplaats bijzondere pareltjes. Dat laat Julien Rademaker zien op zijn blog GevondenopMarktplaats.nl.

Voor het eerst betreed je je prille kale woning, klaar om deze in te richten. In gedachten zet je alle Billy’s, Karlstads en Börjes op de juiste plaats. Alles moet proper, alles moet nieuw. ‘Waarom?,’ vraagt Julien Rademaker (32) zich af. ‘Er is al voldoende troep op de wereld.'

Vier maanden geleden begon hij met het bijhouden van bijzondere advertenties die hij vond op Marktplaats.nl. Eerst voor zichzelf, daarna voor zijn vrienden en tenslotte voor iedereen. Op GevondenopMarktplaats.nl staan al meer dan 2000 artikelen, elke dag komen er rond de twintig bij. Zoals deze 'zeer rare designlamp'.

Gevonden op Marktplaats

‘Tweedehands spullen leven en hebben een verhaal,’ vertelt hij in zijn huis in Amsterdam, dat vol staat met spullen. ‘Elke keer als ik een koopje ga ophalen, beland ik in mijn eigen Man Bijt Hond-aflevering.’ Ook zijn tweedehands spullen vaak goedkoper dan nieuwe. ‘De meeste verkopers hoeven er niet veel geld voor, ze willen liever dat hun spullen goed terecht komen.’

Waarom doet hij het? ‘Ten eerste omdat ik wil laten zien dat het ook anders kan dan Ikea of Leen Bakker. Mensen zijn misschien bang voor een miskoop en ze weten niet hoe ze moeten zoeken. Ik probeer ze te helpen.’

Er is nog een reden. ‘Door uren spullen te bekijken, leer ik veel over verschillende interieurs. Vooral op het gebied van design, kunst en rariteiten. Waar ik op hoop is dat iemand mijn stijl vet vindt en dat hij met een grote zak geld tegen me zegt: Ga mijn huis maar inrichten.

Julien koopt nog steeds veel op Marktplaats: bijna elke dag wordt hij opgevrolijkt met een nieuwe aanwinst. Maar of iedereen daar blij mee is. ‘Als er weer een doos met tweedehands spullen wordt afgeleverd, hoor ik mijn vriendin wel eens zuchten.’

Interesse in de gevonden pareltjes van Julie? Ontvang de vondst van de dag via Twitter en Facebook.

Ook nog gevonden: een borstbeeld van Frans Liszt.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

De man heeft smaak. En het is nog een goede ontwerper ook.

 

Wat een leuk idee zo'n blog.. Designtechnisch en duurzaam verantwoord :) en erg orgineel.

 

Ik volg dit blog nu een paar maanden. Erg leuk. Nog niets van de vondsten gekocht. De keren dat ik geïnteresseerd was viste ik achter het net.

 

fantastisch!

 

Dacht dat het een hamsterkooi was

 

Ha, die lamp heb ik het echt gezien! Mijn eerste baas had hem.

 

Lekker simpel. Als je 'm op Facebook liked, krijg je de beste van de dag vanzelf op je wall

 

Fijne site!

 

maar wat is hier zo interessant aan? 'tweedehands is duurzaam', dat zijn toch veel mensen aan het uitdragen, door kleding, meubels of wat dan ook... ik vind het juist leuker om zelf die vondst te doen, ipv iemand die het allemaal voor je selecteert. of niet?!

 

Inderdaad. Dit soort marktplaats-pareltjes moet je eigenlijk zoveel mogelijk geheim houden, anders gaan er veel te veel mensen bieden.
Ik heb al erg veel succesvolle Marktplaats-aankopen achter de rug, ook op design/vintage-gebied. Zo kocht ik eens een echte Fog en Morup lamp voor €15. (normaal ruim 100). En laatst nog twee Bertoia draadstoelen voor maar €75!

 

Briljante website. Een gratis personal shopper met een oog voor mooie spullen.

 

Super site! Fijne vent dat Elke dag gratis voor ons MP doorspit. Ik heb er al een paar mooie koopjes vandaan gehaald!

 

Nieuwsbrief