Nieuw hoogtepunt voor Purmerend (van wel 12 meter)
Nieuws

Nieuw hoogtepunt voor Purmerend (van wel 12 meter)

donderdag 18 oktober 2012 09:26

De Melkwegbrug in Purmerend is expres hoog gemaakt. Zo heb je overzicht en uitzicht.

Je zou kunnen denken dat die twaalf meter hoge brug gephotoshopped is. Mis, de maar liefst 12 meter hoge Melkwegbrug is daadwerkelijk te beklimmen. Hij heeft een enorme bolle rug met 130 treden en overbrugt het Noord Hollandskanaal. 

Waarom zo hoog? Next architects legt uit:"Naast dat de hoogte een rechtstreeks gevolg is van de vereiste vrije doorvaarthoogte speelt er nog iets anders. De brug vormt een nieuwe verbinding tussen het centrum van Purmerend en de wijk Weidevenne en zal meer moeten zijn dan de snelst mogelijke overgang van A naar B. Voor het aan elkaar hechten van de twee stadsdelen is daarom ook verblijfskwaliteit aan de brug toegekend als uitzicht, zitplekken en ontmoetingsruimte." De brug wordt zo niet alleen een verbinding maar een bestemming op zich en biedt letterlijk over-zicht.

Zo komt het dat je op twaalf meter hoog over alle daken kijkt. Ter plekke extra leuk omdat de Melkwegbrug in het verlengde ligt van de Melkweg, de historische verbinding tussen Amsterdam en Purmerend. Wij verheugen ons op de volgend zomer en een sprong in het diepe. 

Aanvulling 18/10: Naast dit hoge vaste deel is er een smallere, langer en lagere brug met beweegbaar deel voor rolstoelen en fietsers.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Leuk voor rolstoelers.

 

@Pansek: Voor rolstoelers (en fietsers) ligt er ook nog een S-vormige wegdek onder (http://www.grontmij.nl/Projecten/Pages/Systeemgerichte-contractbeheersin...). In feite is het een dubbele brug.

 

7,8 miljoen weggegooid gemeenschapsgeld alstublieft dankuwel

 
 

Prachtig! Ik mis alleen de glijbaan

 

Wacht maar tot het vriest emmertje water doet wonderen.

@ Bright redactie:
waarom wordt bij het inloggen bij het het vakje bright naam niet 'geautodelete', sorry voor creatief woordgebruikt, maar het is wat raar dat ik eerst het woord naam moet weghalen voordat ik mijn naam kan invullen.....

Ot: foto doet de brug geen eer aan, ding is werkelijk levensgevaarlijk steil...

 

Mooi stukje architectuur

 

Nieuwsbrief