Nieuwe Macbook Airs hebben bijna dubbele accuduur
Nieuws

Nieuwe Macbook Airs hebben bijna dubbele accuduur

maandag 10 juni 2013 20:42

Apple introduceert nieuwe Macbook Airs die een veel langere accuduur hebben. Een Macbook Air met retina-scherm komt er voorlopig niet.

Apple heeft maandagavond de 2013-generatie van de Macbook Air aangekondigd. De modellen werken met nieuwe Intel Haswell-chips, die veertig procent meer grafische kracht bieden. Maar bovenal gaat de accuduur van de dunne laptops flink vooruit. Het 13 inch model krijgt volgens Apple een batterijtijd van 12 uur en het 11,6 inch model van 9 uur. Dat is momenteel nog respectievelijk 7 en 5 uur, een grote sprong voorwaarts. De nieuwe modellen ondersteunen de snellere ac-variant van wifi. Verder is het meeste hetzelfde gebleven.

De nieuwe Macbook Airs houden een schermresolutie van 1366x768 (11 inch) en 1440x900 (13 inch). De geruchten dat Apple een versie van de 13 inch MacBook Air met retina-scherm zou presenteren zijn dus nog niet uitgekomen. Nieuwe Macbook Pro-modellen heeft Apple ook niet aangekondigd.

De prijzen van de Macbook Airs zijn iets verlaagd. De 11-inch MacBook Air met 128 gb opslag kost 1029 euro en het model met 256 gb 1229 euro. De 13-inch MacBook Air met 128 gb kost 1129 euro en die met 256 GB 1329 euro. Optioneel is de 1,3 Ghz-chip te vervangen door een 1,7 GHz i7-chip, is het werkgeheugen uit te breiden van 4 naar 8 gb en is de flashopslag te vergroten tot 512 gb.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

jammer van het retina scherm.

 

Koop gewoon een Surface Pro en zet er OSX op. Nagenoeg dezelfde machine qua snelheid, 1920x1200 IPS scherm, Wacom pen-input en een sloot goedkoper.

 

Want een Surface Pro is plots 13 inch of wat? Aan de rest van de verschillende specs begin ik nog niet eens.
Aantrekkelijk voorstel, daar niet van, maar ook al illegaal, jammer genoeg, zelfs dat.
Geen Appels met Vensters vergelijken, graag, heeft echt geen zin!

 

Toch vind ik het knap dat hun accuduur altijd zo lang is. Ik ben dan geen Applefan maar accuduur is geweldig bij ze.

 

Ik denk dat hun besturings systeem ook een beetje aan bijdraagt want mijn iphone is ook langer vol als mijn htc desire hd

 

Ik betwijfel of de accuduur echt dubbel is. Haswell is net zo 22nm gebakken als Ivy, maar vooral zuiniger tijdens het niks doen.
Beetje iddelen en af en toe een notification uitpoepen: allicht mag een notebook dat 12 uur kunnen. In vol bedrijf zal de winst misschien maar 10% zijn.

 

Die accuduur, dat klinkt zeer aantrekkelijk.
Ik heb zelf een mid-2012 en als je daarmee een een beetje redelijk bezig bent, zit je er inderdaad vrij snel door. Een op de twee dagen kom ik toch tekort, en je moet altijd denken aan een volledig opgeladen batterij of je kan je kabel meezeulen.
Dacht dus aan upgraden, pas volgend jaar dan toch, maar nu (einde oktober 2013) is er dus de Macbook Pro Retina 13 die plots een stuk lichter én ietsje dunner geworden is en daardoor zeker mee in overweging te nemen is als alternatief quasi-pluimgewicht, want meteen veel meer kracht, ondanks slechts 50% accuwinst dan...
Wordt nog moeilijk!

 

Nieuwsbrief