Nieuwe patentoorlog: Nokia versus Nexus 7
Nieuws

Nieuwe patentoorlog: Nokia versus Nexus 7

dinsdag 03 juli 2012 08:38

Nokia zegt dat de Google-tablet Nexus 7 zijn wifi-patenten schendt en dat Google en Asus moeten gaan dokken.

De eerste Google-tablet, de Nexus 7 gemaakt door Asus, die vorige week werd gepresenteerd, krijgt al te maken met de eerste controverse. Nokia zegt tegenover The Inquirer dat het apparaat zijn patenten schendt. De tablet met Android 4.1 Jelly Bean en een prijskaartje van maar 199 dollar zou met zijn wifi-ondersteuning inbreuk maken op Nokia-patenten. Volgens het Finse bedrijf is het apparaat niet gelicenseerd door Google of Asus.

Beide bedrijven moeten volgens Nokia gewoon gaan betalen voor een licentie, wat de prijs van de tablet of de kosten voor Google kan doen oplopen. De Finnen starten nog niet meteen een rechtszaak maar wachten eerst de reactie van Google en Asus af. Die bedrijven hebben nog geen commentaar gegeven op de kwestie.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Altijd goed voor reclame. Levert Google en Asus waarschijnlijk meer op dan dat het kost.

Ik weet niet wat het op de prijs doet maar het streven van 199,00 dollar/euro zal Google willen waarmaken. Denk dat de consument er weinig van merkt als Nokia al gelijk gaat krijgen bij de rechter.

 
afbeelding van M@xi on Android

Wifiloze tablet.

 

Ik wordt er zo moe van allemaal... +1 voor iedereen die mijn mening deelt.. ;-)

 

Ik koop eentje gelijk ..

 

Nieuwsbrief