Nieuwe provider Karma geeft gratis gigabytes aan goedzakken
Nieuws

Nieuwe provider Karma geeft gratis gigabytes aan goedzakken

donderdag 14 juni 2012 18:39

Een mobiele hotspot in je zak waar iedereen gebruik van kan maken. De twist: voor iedere nieuwe gebruiker krijg jij 100 mb extra tegoed.

Het principe is simpel: Karma is een draagbare 4G WiMax hotspot. Een gigabyte aan data kost je 14 dollar en er zijn geen maandelijkse bedragen of minimale pakketten. Tot zover niks nieuws onder de zon, maar het ding heet niet voor niets Karma: je krijgt wat je geeft. Zit je dus met de Karma op een terras te internetten dan kan iedereen op je verbinding meeliften. Inloggen doen ze via Facebook en voor iedereen die dat doet krijgt de eigenaar van de Karma-hotspot 100 mb extra internettegoed.

Die truc doet denken aan de manier waarop bijvoorbeeld Dropbox bestaande gebruikers beloont voor het ronselen van nieuwelingen. Die overeenkomst is geen toeval: die openheid en simpelheid heeft de onder andere Nederlandse makers geïnspireerd voor de internetdienst. Karma maakte vandaag bekend dat het nog net geen miljoen dollar aan investeringen heeft binnengehaald. Dat deed de startup tijdens de New Yorkse TechStars Demo Day, een evenement waarop investeerders en startups met een goed idee samenkomen.

Andere interessante gegadigden op de Demo Day waren onder andere Poptip en 10sheet. Poptip is een webapp die het maken van polls via twitter ontzettend simpel maakt. Het bekijken van hun video verklaart alles. 10sheet is een online boekhoudingsservice die je belooft de nare klus van boekhouding compleet uit handen te nemen. Veel van de startups beginnen in de VS en daarom zal het nog wel even duren voordat wij bijvoorbeeld diensten als 10sheet of Karma ook in Nederland kunnen gebruiken. Wat Karma betreft speelt het nog altijd ontbreken van een landelijk 4G netwerk ook een funeste rol.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief