Nieuwe Samsung-tablet met pen
Nieuws

Nieuwe Samsung-tablet met pen

maandag 27 februari 2012 09:41

Samsung komt opnieuw met een tablet. De Galaxy Note 10.1 werkt met een touchpen.

Na de nieuwe Tab 2-tablets in 7 en 10.1 inch varianten heeft Samsung maandagochtend in Barcelona ook de nieuwe Galaxy Note 10.1 onthuld. Het touchscreen van deze tablet is ook te bedienen met een nieuwe aanraakpen, de S Pen. De Galaxy Note 10.1 heeft een nieuwe tool waarmee aantekeningen en schetsen zijn te maken en zijn toe te voegen aan interessante webpagina's of multimedia.

De S Pen noemt Samsung 'de meest geavanceerde pen in de markt'. De Wacom-achtige pen heeft 256 drukniveaus. De tablet laat gebruikers ook notities maken op schermafdrukken in elke app door de pen wat langer ingedrukt te houden op het scherm of een speciale snelkoppeling in te drukken. De pen moet de Galaxy Note 10.1 interessant maken voor mensen die veel aantekeningen maken of ontwerpers die op hun bureau al werken met pentablets. De Note 10.1 werkt met Android 4.0 en heeft een 1,4 Ghz dual-core processor. De tablet is vanaf het tweede kwartaal te koop, maar de prijs is nog onbekend.

De S Note-app voor het maken van aantekeningen biedt diverse sjablonen. Een functie herkent automatisch geometrische vormen in je schetsen, een andere functie zet automatisch wiskundige formules om. De Galaxy Note 10.1 krijgt Adobe Photoshop Touch en Adobe Ideas gratis voorgeïnstalleerd. Beide apps zouden zijn geoptimaliseerd voor gebruik met de S Pen. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om toch een tablet aan te schaffen voor mijn schetsen. Aan de andere kant, papier werkt toch altijd nog fijner om op te tekenen. Wellicht dat het dan deze wordt of die nieuwe Wacom.

 

Is de pen drukgevoelig en houdt hij rekening met de hoek ten opzichte van het scherm? En ik ben wel benieuwd hoe nauwkeurig de werkelijk input is. Als dat allemaal een beetje in orde is is het wel een leuke tool voor erbij om snelle schetsen op te maken tijdens meetings.

 

Vind het zelf prettig werken met een pen i.s.m een tablet.

www.besteandroidapps.net

 

Nieuwsbrief