Nieuwe versie iTunes wordt weer asociaal
Nieuws

Nieuwe versie iTunes wordt weer asociaal

woensdag 13 juni 2012 15:40

Apple's sociale muzieknetwerk binnen iTunes is totaal geflopt. Het bedrijf wil er met de komst van iOS 6 mee stoppen.

Apple zou dit najaar de stekker willen trekken uit Ping, het sociale netwerk binnen iTunes. De dienst is mislukt, niemand gebruikt het. Bij de release van een nieuwe iTunes-versie over enkele maanden is het afgelopen met Ping, melden bronnen van de site All Things D. Vorige maand gaf Apple-baas Tim Cook al toe dat Ping bij de klanten niet was aangeslagen.

Ping werd in september 2010 aangekondigd. Via het onderdeel in iTunes zijn updates van artiesten te volgen en tourdata te zien. Ook kunnen gebruikers hun favoriete liedjes en concerten aan elkaar tonen. Vanaf de start kreeg Ping al meteen veel kritiek, en terecht, vonden wij ook.

In de testversie van iOS 6 werkt Ping al niet meer. Apple voert bij de komst van zowel iOS 6 als Mac OS X Mountain Lion meer integratie van Facebook in, nadat dat eerder al met Twitter gebeurde.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ik heb het nog nooit gebruikt ...

 

ik ook niet... probeer zelfs zo min mogelijk iTunes te gebruiken (Spotify om playlists met mp3's te syncen naar iphone)

 

Waarom dat dan ?

 

Ik heb er even mee geëxperimenteerd, maar zag er al gauw het nut en vooral de lol niet van in. Ik hoop dat nu er één social network ter ziele is, er spoedig meer zullen volgen.

 

Ik heb hem gebruikt... Om illustraties te downloaden dat was wel top

 

Nieuwsbrief