'Apple gaat voor het eerst eigen schermen maken'
Bright

'Apple gaat voor het eerst eigen schermen maken'

19-03-2018 09:41 Laatste update: 16:38

Apple gaat zelf microled-schermen voor de Apple Watch maken. Zo'n 300 medewerkers zouden er mee bezig zijn.

In het geheim is Apple bezig met de ontwikkeling van eigen schermen, bericht Bloomberg. Volgens Bloomberg is Apple in een geheime fabriek vlakbij het hoofdkantoor bezig met het eigen microled-schermen. Deze schermen zouden nog beter moeten zijn dan oled-schermen.

Tot nu toe gebruikte Apple altijd schermen van andere fabrikanten. Zo zitten er in de iPhone X schermen van concurrent Samsung. Ook werkte Apple regelmatig samen met LG. Microled is een alternatief voor oled en belooft schermen die dunner en zuiniger zijn en een hoger contrast hebben.

Samsung heeft al microled

Samsung liet op de techbeurs CES afgelopen januari als eerste een microled-scherm zien, in de grote tv genaamd The Wall. De tv moet in augustus op de markt komen, maar een verkoopprijs is nog niet bekend.

Volgens de bronnen van Bloomberg is het veel moeilijker om deze schermen te ontwikkelen dan de oled-schermen. Daarom werd het project een jaar geleden nog bijna stopgezet. Nu lijkt er toch een doorbraak te zijn en zijn er vergaande tests voor een scherm voor de Apple Watch. Op dit moment werken er zo'n 300 werknemers aan de schermen.

Het kan volgens Bloomberg nog enkele jaren duren voordat de consument een door Apple ontwikkeld microled-scherm om zijn pols heeft. De Apple Watch is momenteel de populairste smartwatch. Apple veroverde met het horloge in 2017 de koppositie op de wereldwijde markt van wearables.

Bron: Bright.nl