3D-geprint huis van cement voor 4000 dollar
Tech

3D-geprint huis van cement voor 4000 dollar

13-03-2018 10:01 Laatste update: 14-03-2018 13:15

Met een 3D-cement printer is een huis van 60 vierkante meter binnen een dag te 'printen'. De techniek moet zorgen voor goedkope woningen in ontwikkelingslanden.

Het 3D-geprinte huis is deze week gepresenteerd tijdens technologiefestival South By Southwest in Texas. Volgens de bedenkers, ICON, is het de oplossing voor de 1 miljard mensen wereldwijd die zonder dak boven hun hoofd leven. De eerste stap wordt gezet in El Salvador, waar volgend jaar honderd van zulke huizen geprint worden.

Het huis uit de cementprinter is ruim 60 vierkante meter groot en heeft een huiskamer, slaapkamer en een veranda. Het printen neemt tussen de 12 en 24 uur in beslag. Door de snelheid en het goedkope materiaal kost het huis maar 4000 dollar. Het huis is een samenwerking tussen ICON, een innovatieve organisatie die duurzame huisvesting ontwerpt, en New Story, een goed doel dat investeert in woonoplossingen.


Meerdere geprinte huizen

Dit project is zeker niet het eerste geprinte huis. In Rusland werd vorig jaar met een betonmengsel binnen een dag een mini-huis geprint. Ook in Nederland worden er al (gedeeltes van) gebouwen geprint.

Bright.nl bezocht een bedrijf dat werkt aan printen van gebouwen:


Bron: Bright.nl

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s