© Bright.nl

Spotify wil spraakbesturing in apps toevoegen

Spotify wil spraakbesturing in apps toevoegen

15-03-2018 09:45 Laatste update: 26-04-2018 13:02

tonie

Spotify-gebruikers kunnen binnenkort in de apps pratend de muziek bedienen.

Spotify is van plan stembediening toe te voegen aan zijn apps. De nieuwe functie wordt al getest, bevestigt Spotify aan TechCrunch. Gebruikers kunnen met de nieuwe functie via gesproken commando's onder andere muziek afspelen, playlists starten of informatie over artiesten opvragen. 

De functie is voor de testgebruikers te vinden via het vergrootglas op de navigatiebalk. Na aanklikken verschijnt een microfoonicoontje. Volgens The Verge, dat de functie al probeerde, werkt de spraakherkenning redelijk snel en precies.  

HomePod

Door zelf zo'n spraakfunctie toe toevoegen binnen zijn apps wordt Spotify minder afhankelijk van de ondersteuning door de slimme assistenten van grote techbedrijven. Apple ondersteunt momenteel in zijn slimme speaker HomePod, die met spraakassistent Siri is te bedienen, alleen zijn eigen muziekdienst Apple Music

Uit een recente vacature bleek dat Spotify inmiddels werkt aan eigen apparaten. Dat duidt er mogelijk op dat het Zweedse bedrijf zelf een slimme speaker op de markt wil brengen.

Spotify heeft wereldwijd 159 miljoen gebruikers, waarvan 71 miljoen abonnees. Het bedrijf kondigde onlangs zijn beursgang aan.

Bekijk ook onze review van de HomePod:

Volg Bright ook op YouTube

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s