Veilige chatapp Signal krijgt grote investering

Veilige chatapp Signal krijgt grote investering

22-02-2018 11:30 Laatste update: 26-04-2018 13:33

Eén van de oprichters van WhatsApp steekt ruim 40 miljoen euro in de ontwikkeling van de beveiligde chatapp Signal.

Naast extra functies in de app wordt het geld ook gebruikt om in de toekomst nieuwe privacyvriendelijke producten te ontwikkelen. Het geld komt terecht bij de Signal Foundation, een nonprofitorganisatie die de ontwikkeling van Signal steunt. 

Brain Acton, mede-oprichter van WhatsApp, wordt voorzitter van de organisatie. Vier jaar geleden verkocht hij WhatsApp voor 19 miljard dollar aan Facebook, en een jaar geleden verliet hij deze twee bedrijven om aan eigen projecten te werken. De oprichter van Signal en één van de belangrijkste ontwikkelaars van de app is Matthew Rosenfield, beter bekend onder zijn pseudoniem Moxie Marlinspike. Hij blijft ceo van het bedrijf. Hij wil het geld gebruiken om zijn team van zeven man uit te breiden, zodat de ontwikkeling van de apps voor mobiele apparaten en desktops kan worden versneld. 

Onafhankelijk houden

Uit ideologische redenen heeft Rosenfield nooit een investering van een bedrijf aangenomen: de ontwikkeling van Signal werd volledig betaald uit donaties en sponsoring door de Freedom Of The Press Foundation. Door een stichting te starten wil Rosenfield zijn bedrijf Signal onafhankelijk houden en tegelijkertijd de geldkraan opendraaien. 

Signal wordt gezien als de veiligste chat-app. Signals encryptietechnologie, waarmee berichten worden beveiligd, is in 2016 ook toegevoegd aan WhatsApp. Door deze samenwerking leerden Rosenfield en Acton elkaar kennen. Acton hint in zijn aankondiging ook op nieuwe Signal-producten: "Onze langetermijnvisie is dat de Signal Foundation meerdere producten aanbiedt die bij onze kernmissie horen." Signal wil privacy kunnen garanderen voor iedereen.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s