Zelda: Breath of the Wild is game van het jaar

Zelda: Breath of the Wild is game van het jaar

08-12-2017 12:08 Laatste update: 26-04-2018 15:37
Author profile picture

Floris Poort

Tijdens de Game Awards is the Legend of Zelda: Breath of the Wild uitgeroepen tot game van het jaar.

De jaarlijkse Game Awards zijn de meest toonaangevende prijzen in de game-industrie; een beetje de Oscars voor games. De nieuwste Zelda-game voor de Nintendo Switch en Wii U won het van Super Mario Odyssey, PlayerUnknown's Battlegrounds, Persona 5 en Horizon Zero Dawn. De laatste game is gemaakt door de Nederlandse studio Guerrilla Games. Daarnaast won Legend of Zelda: Breath of the Wild ook de prijs voor beste regie en beste action/adventure-game.

Indiegame Cuphead won zowel de prijs voor beste onafhankelijk ontwikkelde game, als voor beste art direction. De game voor pc en Xbox One oogt als een cartoon uit de jaren '30. De beste mobiele game werd Monument Valley 2, Forza 7 werd de beste sport/racegame en Overwatch de beste e-sports-titel. Super Mario Odyssey ging er met de titel beste familiegame vandoor.

Beste verhaal

De prijs voor de game met het beste verhaal ging naar What Remains of Edith Finch. In de game gaan spelers op onderzoek in een leeg huis, en komen zij er in de vorm van voorwerpen, teksten en flashbacks stap voor stap achter wat er in het huis is gebeurd. De game is er voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Wie geen genoeg kan krijgen van game van het jaar Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft geluk. Vrijdag is het tweede DLC-pakket voor de game verschenen, dat dieper ingaat op wat er voor het hoofdverhaal van de game gebeurde, met nieuwe uitdagingen, gebieden, wapens en kleding.


Nieuwe trailers

Tijdens de Game Awards worden ook vaak trailers getoond en nieuwe aankondigingen gedaan. Dit jaar werd onder meer de nieuwe game van Firewatch-maker Campo Santo aangekondigd. In the Valley of Gods speelt zich af in Egypte, waar de speler door tempels dwaalt op zoek naar schatten.

Ook werd de nieuwe game van From Software onthuld, ontwikkelaar van de geprezen Dark Souls-games. Meer dan een tipje van de sluier is dit mysterieuze project nog niet.Daarnaast is er na vijf jaar stilte weer een nieuwe Soulcalibur-game aangekondigd.

Ster van de show was echter de 8 minuten durende trailer van Death Stranding. De eerste game die legendarische Metal Gear Solid-ontwikkelaar Hideo Kojima maakt buiten studio Konami, en het wordt steeds vreemder.


Lees ook onze gamereviews

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s