50 tinten spacegrijs: Apple past zijn grijs steeds aan

50 tinten spacegrijs: Apple past zijn grijs steeds aan

09-11-2017 19:02 Laatste update: 26-04-2018 16:08

Het lijkt een definitie voor een specifieke kleur, maar 'spacegrijs' kan bij Apple allerlei tinten grijs betekenen. Kijk maar mee.

Apple verzon de kleur spacegrijs in 2013 met de komst van de iPhone 5S. Inmiddels zijn alle mobiele apparaten van Apple verkrijgbaar in deze kleur, van iPhones en iPads tot MacBooks. Maar in de afgelopen vier jaar is Apple wel een beetje vergeten om daar uniformiteit in aan te houden.

Als we alle iPhones in spacegrijs sinds de 5S naast elkaar leggen, zijn de verschillen direct zichtbaar. Apple wisselt bijna per generatie van grijstint. De oorspronkelijke iPhone 5S had een vrij donkere, grijze kleur. Toen de telefoon werd opgevolgd door de iPhone 6 en 6S, waren die ineens een stuk lichter.

Toen de iPhone 7 kwam, stapte Apple even helemaal af van spacegrijs en bood het bedrijf als alternatieven zwart of gitzwart. Dit jaar keerde spacegrijs weer terug als optie voor de iPhone 8 en iPhone X. Deze kleur is iets lichter dan de zwarte iPhone 7, maar een flink stuk donkerder dan het spacegrijs van de iPhone 6S. Volg je het nog?

En dan hebben we alleen de iPhones nog maar gehad. Spacegrijs vind je bijvoorbeeld ook in de MacBooks. Vergeleken met de iPhones lijkt de MacBook wéér een andere kleur spacegrijs te gebruiken, ergens tussen de donkere en lichtere variaties in.

Het spacegrijs van de iPad is ook veranderd. Kijk maar eens naar onderstaand plaatje. De kleurverschillen zijn soms subtiel, maar duidelijk genoeg om het verschil te zien.

Het lijkt Apple allemaal niet zoveel uit te maken. Zo is de nieuwe iPhone X ook in zilver verkrijgbaar, terwijl je het net zo goed wit kan noemen.

Het zijn zware tijden voor de Apple-fans die hun apparaten in spacegrijs op kleur willen matchen. Als je een iPhone X en MacBook Pro op het bureau hebt liggen terwijl je een Apple Watch draagt, heb je al drie verschillende versies van spacegrijs bij elkaar. Het lijkt een vastgestelde kleur, dat spacegrijs, maar bij Apple is het een erg rekbaar begrip.

Volg ook het Bright YouTube-kanaal

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s